Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GÜR: GAÜN ÖĞRENCİSİ OLMANIN GURURUNU YAŞAYIN

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2018 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 18:17
Kaynak: İHA
GÜR: GAÜN ÖĞRENCİSİ OLMANIN GURURUNU YAŞAYIN

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencilerle biraraya geldi. Gaziantep Üniversitesi’nin Türkiye’de ilklere imza atan bir üniversite olduğunu belirten Rektör Gür, “Biz 54 bin kişilik GAÜN ailesiyiz. Sizler de GAÜN öğrencisi olmanın gururunu yaşayın” dedi. 

Dünya’nın 107 ülkesinden yaklaşık 4 bin 700 öğrencisiyle uluslararası bir üniversite olan Gaziantep Üniversitesi’nin bu yıl 8 bin 900 yeni öğrenciye kapılarını açtığını kaydeden Rektör Prof. Dr. Gür, “Biz neredeyse yarım asırlık bir geçmişi olan, dev bir çınar ve büyük bir aileyiz. Üniversitemiz kampüs olarak nadir kampüslerden birisi. Şehrin içerisinde; kampüs dışına adım attığınızda 24 saat yaşayan aktif bir şehir hayatındasınız. İsterseniz de hiç kampüsten çıkmadan çarşılarıyla, alışveriş alanlarıyla sosyal donatılarıyla kampüste yaşayabilirsiniz” dedi.

ÜLKEYE YARARLI GENÇLER OLARAK YETİŞECEKSİNİZ

Gaziantep Üniversitesi’nin öğrencilerini iyi birer doktor, mühendis, öğretmen, yetiştirmenin yanında etik, ahlak, vatanseverlik, milli duygular ve en önemlisi de inançlı birer insan olarak hayata atılmalarına özen gösterdiği vurgusunu yaparak konuşmasını sürdüren Rektör Prof. Dr. Ali Gür, şöyle devam etti: “Çünkü siz bize ailelerinizin emanetisiniz. Biz emanetin kıymeti nedir çok iyi biliriz. O nedenle emanete gözümüz gibi bakarız. İyi derecede mezun olmuş aynı zamanda hocalarından ve kendi arkadaş çevresi de dahil olmak üzere iyi bir ahlak losyonu almış, aile terbiyesinden de üzerine bir şey katarak gelişmiş bir mezun yetiştirmek istiyoruz. Sizin de bu konuda katkı sağlayacağınızı düşünüyorum.”

ÖZGÜR OLUN AMA AKLINIZI KİRAYA VERMEYİN

Gaziantep Üniversitesi’nin özgürlüklerin üniversitesi olduğu vurgusunu yaparken, “Özgür olun. Özgürlükten kastım şu; elbette ki istifade ettiğiniz size yol göstericiler olabilir. Ama, aklınızı kiraya verirseniz, birilerinin uydusu haline gelirseniz, bir süre sonra sizi hangi uçurumdan atacağınızı hesaplayamazsınız” değerlendirmesi yapan Rektör Gür sözlerini şöyle sürdürdü: “Özgür olmanın yolu, aklınızı iyi kullanmak. Ama aklı kullanmak da serkeş bir şekilde her istediğini başkalarının hukukuna tecavüz etmek pahasına bile olsa yapmak anlamında kullanmıyorum. Sizin özgürlük sınırınız başkalarının özgürlük sınırına kadardır. Özgür düşünün. Özgür hareket edin ama üniversite olarak konulmuş olan kurallara da uymak zorunluluğunuz vardır. Özgür olabilmenin yolu okumaktır. Kendi aklınızı çalıştırmaktır ve fikir üretmektir. Önce bilgi sahibi olun sonra fikir sahibi olun.”

İLKLERİN ÜNİVERSİTESİNDESİNİZ

Öğrencilere, Gaziantep Üniversitesi’nin öğrencisi olmanın gururunu yaşayın çağrısında da bulunan Rektör Prof. Dr. Ali Gür, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sevgili gençler, siz ilkleri barındıran bir üniversitede olduğunuz için çok şanslısınız. Çünkü, Uluslararası, Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde eğitim yapan, Türkiye’nin yurt dışında ilk bölümünü açan, İntörn Uygulamasını Türkiye’deki diğer üniversitelere örnek yapan, Sanayide Meslek Yüksek Okulu açarak üniversitelerimize model olan, Göç Enstitüsü kuran, Arapça gazete çıkaran Türkiye’nin tek üniversitesinin öğrencilerisiniz. Sizden isteğim çok ama çok kitap okumanız hocalarınıza saygıda kusur etmemeniz. Başarılı bir öğrenci olduğunuzda gelecek tüm makul talepleriniz bizim için daha makbul olacaktır. Sosyal ve kültürel etkinlikleri de kesinlikle ihmal etmeyin. 83 topluluğumuz var, bunlardan en az birine üye olup etkinliklerine katılın. Üniversitemiz geçtiğimiz yıl 531 etkinliğe ev sahipliği yaptı. Bu günde ortalama en az iki etkinlik demek. Bu etkinlikleri mümkün olduğunca kaçırmayın.”

İki oturum şeklinde GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte Prof. Dr. Gür konuşması sonrasında öğrencilerin sorularını yanıtladı. Program sonunda Prof. Dr. Gür’e öğrenciler tarafından çiçek takdim edildi. Etkinliğe Rektör Yarımcısı Prof. Dr. Şehmus Demir, Genel Sekreter Doç. Dr. Ayhan Doğan, Genel Sekreter Yardımcıları Nuh Okumuş ve Mehmet Ali Eminoğlu katıldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.