Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HEKİMLER G(Ö)REVDE

Özlük haklarının iyileştirilmesi için bir süredir iş bırakan doktorlar Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de sokaklara indi. Tabiplerin, G(ö)revdeyiz eylemi bugün de devam edecek.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2022 22:42
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 12:49
Kaynak: İHA
HEKİMLER G(Ö)REVDE

Türkiye genelinde görev yapan binlerce doktor ve aile hekimi, “sağlıkta şiddet, düşük ücret ve ağır iş yükü”ne tepki göstermek amacıyla iş bırakarak, grev yaptı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de doktorlar, hemşireler ve aile hekimleri, sağlıkta şiddet yasasının ve ücretlerinin düzenlenmesi gibi isteklerinin yerine getirilmediği gerekçesiyle 14-15 ve 16 Mart 2022 günlerinde acil sağlık hizmeti dışında çalışmayacak. 3 günlük grev boyunca acil servis hariç olmak üzere hastaneler ve aile sağlığı merkezleri hizmet vermeyecek.

Sağlık sorunlarına dikkat çekmek isteyen doktorlar, Türkiye genelinde 3 günlük grev kararını “14 Mart Tıp Bayramı” ile birlikte uygulamaya koydu.

HASTANELER VE ASM'LERDE HİZMET VERİLEMEDİ

Gaziantep’te doktorların grev yapacağını bilen kimi vatandaşlar hastaneye gitmedi. Bazı branşlardaki kimi doktorlar önceden randevu alan hastalarına bakarken, birçok doktorun grev nedeniyle hastane ve aile sağlık merkezlerine gelmediği görüldü.

Grev nedeniyle hastaneler ve poliklinikler kısıtlı olarak hizmet verirken, aile sağlığı merkezlerine ve hastanelere gelen hastalar, doktorlar ve aile hekimleri grevde olunca tekrar evlerine dönmek zorunda kaldı.

Hastanelere gelen vatandaşlar, “doktorlar grevde, 3 gün sonra gelin” sözüyle karşılaşırken, aile sağlığı merkezlerine gidenler ise “14-15-16 Martta tüm yurtta bırakıyoruz” yazılı uyarıyı gördü.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.