Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HKÜ’DE İLETİŞİM FAKÜLTESİ AÇILDI

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), bünyesine kattığı yeni fakülte ve bölümleriyle büyümeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2018 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 01:36
Kaynak: İHA
HKÜ’DE İLETİŞİM FAKÜLTESİ AÇILDI

Bilim ve teknoloji merkezi olarak her yıl yerli, yabancı binlerce öğrenciye verdiği kaliteli eğitimi ile Güneydoğu´nun en çok tercih edilen vakıf üniversitesi HKÜ’de, ‘’İletişim Fakültesi’’ açıldı.

SEKTÖRÜN İHTİYAÇ DUYDUĞU İLETİŞİMCİLER HKÜ’DE YETİŞECEK

Bölgenin ilk vakıf üniversitesi olarak eğitim hayatına başlayan HKÜ; Hukuk, Eğitim, Güzel Sanatlar ve Mimarlık, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültelerinin yanı sıra İletişim Fakültesini de bünyesine ekledi. Güçlü akademik kadrosu ile Güneydoğu’nun iletişimci ihtiyacını karşılayacak olan fakülte, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli ve donanımlı iletişimciler yetiştirecek. Fakültede ‘Görsel İletişim ve Tasarımı Bölümünün’ yanı sıra bu yıl ilk kez öğrenci alacak olan ‘Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’ de olacak. Yenilikçi, girişimci ve proaktif vizyonu ile eğitim veren ve 2018-2019 eğitim öğretim yılında öğrenci alacak olan fakülte, 50 kişilik öğrenci kontenjanı ile yeni eğitim öğretim dönemine giriş yapacak.

‘’İLETİŞİM FAKÜLTEMİZ, BÖLGEMİZE VE ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN’’

HKÜ’de 2018-2019 eğitim öğretim yılında eğitim verecek olan İletişim Fakültesinin bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni eden HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz: ‘’ Hasan Kalyoncu Üniversitesi kurulduğu günden bu yana bilgiyi üretmeyi, öğrencilerinin yenilikçi ve girişimci taraflarını ön plana çıkarmayı ve sektörde sözü geçen bireyler olmasını hedeflemiştir. Yaptığı atılımlar ve geliştirdiği projelerle her daim adından söz ettirerek geleceğin temellerini atmaktadır. Geleceğin iletişimcilerinin en iyi şekilde yetişeceğine İnandığım iletişim fakültemiz, bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun’’ dedi.

‘’RTS BÖLÜMÜ İLK ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR’’

İletişim Fakültesinin amacından bahseden HKÜ Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Edibe Sözen: ‘’ Hasan Kalyoncu Üniversitesi İletişim Fakültesi bilgi ve enformasyonu üretme, yayma ve dağıtma konusunda öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirme hedefindedir. Fakültemizin amacı öğrencilerimize medya üretim sürecinde kazanmaları gerekenleri kazandırmak ve onların kendi toplumlarından ve dünyadan haberdar olmalarını sağlamaktır. Ayrıca meslekleri konusunda onları layıkıyla yetiştirmek ve medya sektöründe üretimi en iyi gerçekleştiren kişiler olmalarını sağlamaktır. Radyo, Televizyon ve Sinema bölümümüz ise bu yıl ilk kez öğrenci alacak. Tüm akademik kadromuz, enerjimiz ve heyecanımız ile yeni öğrencilerimizi bekliyoruz’’ dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.