Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HKÜ’den Üniversite adaylarına YKS tatbikatı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), üniversite adaylarına yönelik her yıl geleneksel olarak düzenlediği sınav tatbikatları ile aday öğrencilere destek olamaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2017 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 14:48
Kaynak: İHA
HKÜ’den Üniversite adaylarına YKS tatbikatı

YENİ SINAV SİSTEMİ YKS

HKÜ Basın, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü tarafından organize edilen deneme sınavı uygulaması, öğrencilerin sınav maratonunda durumlarını daha net görmelerine imkan sağlıyor. Bu kapsamda, bu yıl ilk kez düzenlenecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) birinci aşaması olan Temel Yeterlilik Testine (TYT) girecek üniversite adaylarının sınav stresini yenmeleri için HKÜ’de deneme sınavı gerçekleştirildi. Üniversite adaylarının gerçek sınavda ki heyecanını yenmesine destek olan sınavda, öğrenciler sınav pratiğini artırarak deneyim kazandı.

BİNE YAKIN ÖĞRENCİ SINAV HEYECANINI YENDİ

Üniversite adaylarının motivasyonlarının artması, gerçek sınav atmosferini önceden yaşamaları ve gerçek sınav hissi oluşturması için yapılan sınavda adaylar, yeni değişen sınav sistemine de adapte oldu. Üniversiteye girişteki sınavın yeni adı olan YKS sınavına ilk kez girecek öğrencilere, sınav öncesi heyecanlarının giderilmesi ve sınav ortamının oluşturulması amacıyla üniversite adaylarına yönelik gerçekleştirilen prova sınavına, Gaziantep’ten bine yakın öğrenci katıldı. HKÜ Hukuk Amfisi, yeni amfi ve dersliklerde gerçekleşen deneme sınavında adaylar, 23-24 Haziran 2018’de gerçekleşmesi planlanan gerçek sınavın heyecanını atmaya çalıştı.

Öğrencilerin bilgi ve deneyimlerini test etme fırsatı buldukları sınav 135 dakika sürdü.

Sınav sonunda HKÜ’ye prova sınavı için teşekkür eden adaylar, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kampüsünde üniversite havası soluyarak sınava girmenin kendilerini motive ettiğini dile getirdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.