Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HKÜ’YE ULUSLARARASI ZİYARET

Türkiye’nin ve Gaziantep’in farklı bölgelerinden lise öğrencilerini üniversite atmosferini yerinde yaşamak için ağırlayan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), bu defa kapılarını Uluslararası ziyarette bulunan Irak’lı üniversite adaylarına açtı.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2018 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 08:32
Kaynak: İHA
HKÜ’YE ULUSLARARASI ZİYARET

Uluslararası öğrenci potansiyelini gün geçtikçe arttıran HKÜ’yü, Irak’ta bulunan Dar-Alsalam Private School öğrencileri rehber öğretmenleri eşliğinde ziyaret etti. Üniversiteye hazırlık aşamasındaki öğrencilere tercihlerinde yardımcı olabilmek ve HKÜ’yü daha iyi tanımalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen gezi programında öğrencilere ilk olarak HKÜ Kampüsü tanıtıldı. Gezi ile birlikte öğrenciler, hem moral depoladı hem de farklı ülkeden üniversite hayatını yakından inceleme fırsatı buldu.

Üniversite kampüsü içindeki binaları gezen üniversite adaylarına HKÜ’nün; tarihçesi, eğitim yapısı, kampüsün öğrencilere sağladığı imkanlar, burs olanakları, sosyo-kültürel faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler verildi. Üniversiteyi yerinde görmenin motive olmaları açısından daha yararlı olduğunu düşünen öğrenci grubuna gezi programı çerçevesinde HKÜ’nün; mühendislik fakültesi ,eğitim fakültesi, iktisadi, idari ve sosyal bilimler fakültesi, hukuk fakültesi, güzel sanatlar ve mimarlık fakültesi, sağlık bilimleri fakültesi, yabancı diller yüksekokulu, meslek yüksekokulu, Mütercim Asım Kütüphanesi ve tüm kampüs alanı gezdirildi.

Gezi sonunda hatıra fotoğrafı çektiren öğrenciler; pratik eğitimin uygulandığı laboratuvarlar, eğitim alanları ve uygulamaları gördükten sonra meslek tercihlerini yeniden gözden geçireceklerini, Hasan Kalyoncu Üniversitesinin kampüs olanaklarını ve öğrencilik hayatını çok beğendiklerini vurguladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.