Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Hodri Meydan” dedi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gaziantep'te yapacakları mitingin engellenmek istendiğini belirterek, "Valilere baskı yapmayın. Her yeri Demokrasi Meydanı yapacağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2022 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 12:37
Kaynak: İHA
“Hodri Meydan” dedi

Babacan'ın sözlerinden öne çıkanlar şu şekilde: "Türkiye özgürlük istiyor, Türkiye zenginlik istiyor, Türkiye adalet istiyor. Yüksek sesle tekrar ediyorum. Demokrasi Atılım derhal bugün. Peki neden derhal bugün? Çünkü Erdoğan-Bahçeli-Perinçek ittifakı halkı sefalete mahkûm etti. Çünkü yoksulluğun, işsizliğin, açlığın ülkesi oldu. Çünkü milletin sabır taşı artık çatlamak üzere. Çünkü ülke barut fıçısına döndü. Herkes çok gergin. Onun için "Demokrasi Atılım derhal bugün" diyoruz. Adaleti biz tesis edeceğiz. Eğitimi biz düzelteceğiz. Ekonomiyi biz düze çıkartacağız. Herkes bunu iyi bilsin.

İktidarımızın ilk 90 ve 360 gününde yapacaklarımızı 7 gün 24 saat çalışarak hazırlıyoruz. Boş işlerle uğraşmıyor, kavga etmiyor, kürsüden kabadayılık yapmıyoruz. Ortaya somut ve gerçekçi eylem planları koyuyoruz.

"MİTİNGİMİZİ ENGELLEMEK İÇİN HER ŞEYİ YAPTILAR"

Türkiye’de ilk mitingi Gaziantep’te yapacağız. Ancak burada önce uygun görülen Demokrasi Meydanı, 3 gün sonra uygun görülmedi. Birilerinin eli ayağına dolaştı. Kendi verdiğiniz yazıyı neden değiştirdiniz. Nereden baskı geldi. Önce “uygun” yazılan evrağa sonra “değil” ibaresi ekliyorlar. Yazı kalem farkı ile belli oluyor.Demokrasi meydanında demokrasiyi katlettiler. Gaziantep'te miting için başvurduğumuz 4 meydanı da red ettiler. Bize daha önce hiç bir etkinliğin yapılmadığı Kalealtı'nda 14 Şehit Anıtı'nın arkasındaki Tur Otobüslerinin Park Alanı'nı layık gördüler. Ama bizim Gaziantep'te öyle bir teşkilatımız var ki Fizan'da olsa yine miting organize edebilirler. Gelip geçici iktidarlar için devletin valisini bu duruma düşünmeleri çok yazık. Ama bunu yapanlara sesleniyorum: Elinizden geleni ardınıza koymayın. Hodri meydan. Tüm Gaziantep halkını ve DEVA'ya gönül verenleri mitingimize davet ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.