Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İhracat arttı

Gaziantep'ten 2017 yılının ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,6 oranında artışla 3 milyar 187 milyon 100 bin dolarlık ihracat yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2017 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 00:28
Kaynak: İHA
İhracat arttı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Gaziantep'in ilk altı ayda, en fazla ihracat yapan 10 il arasında beşinci sıradaki yerini koruduğunu söyledi.

Konukoğlu, "Geleceğe yönelik pozitif bakışımızı koruyoruz ve moralimizi yüksek tutuyoruz. Gaziantep gerek girişimcilik ruhu gerekse de dinamik yapısı ile dünyanın 174 ülkesine ulaşmış birçok başarı hikâyesi olan şehirdir" dedi.

Yılın ikinci yarısında üretim ve ihracatın artacağına inandıklarını belirten Konukoğlu, "Bütün sorunlara rağmen yılın ilk yarısında ihracatımız yüzde 1,6 oranında arttı. Var gücümüzle çalışmaya, üretmeye ve ihracata devam edeceğiz" diye konuştu.

Konukoğlu, sanayicinin üretim kabiliyeti ve hükümetin politikaları sayesinde çevre ülkelerdeki tabloya rağmen ihracatın artmasının, bir başarı hikayesi olduğuna vurgu yaparak, üretime, istihdama ve ihracata katkı sunanlara teşekkürlerini sundu.

Gaziantep'in 2017 Haziran ayı ihracatının 468 milyon 892 bin dolar olarak gerçekleştiğini anımsatan Konukoğlu, "Geçen yılın aynı ayına göre yüzde 14,6 oranında bir düşüş olmasına rağmen yılın ikinci yarısında bu tabloyu pozitife çevireceğimizden şüphemiz yoktur" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.