Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İhracat atılımı

GSO, Gaziantep sanayisinin en önemli sektörlerinden biri olan iplik üreticilerine yönelik ihracat atılımı projesini başlattı. İplik sektörünün yeni pazarlara açılmasını sağlayacak proje ile ilgili verilecek olan destekler düzenlenen toplanı ile sanayicile

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2017 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 08:13
Kaynak: İHA
İhracat atılımı

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI 

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından, Uluslararası Rekabetin Geliştirilmesi (UR-GE) Projesi kapsamında, Gaziantep Plastik Kümesi (GAPLAST) Gaziantep İplik Sektöründe İhracat Atılımı projeleri açılış toplantısı yapıldı. Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim ve Danışmanlık Merkezi’nde (GSOMEM) yapılan toplantıda, Ekonomi Bakanlığı'nın 2010/8 sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi tebliği, İhtiyaç Analizi faaliyeti ve URGE tanıtım faaliyetleri hakkında bilgiler verildi.

YÜZDE 75’İNİ DEVLET KARŞILIYOR 

İnovakademi Danışmanlık Genel Müdürü Gökhan Erol toplantıda URGE faaliyetlerinin firmaların gelişimi açısından çok önemli olduğunu belirterek proje kapsamında yurtdışına yapılan alım heyeti ve fuar ziyareti organizasyonlarının yüzde 75 kısmının Ekonomi Bakanlığı tarafından karşılandığını söyledi.  

 

GSOMEM ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJEDİR 

GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi toplantıda yaptığı konuşmada, projenin Gaziantep ve ülke sanayisine hayırlı olmasını diledi. Sanayiye nitelikli elaman yetiştirmenin çok önemli olduğunu kaydeden Ünverdi, “Bunun bilinciyle GSOMEM’i kurduk. Bu merkez kentimiz ve ülkemiz için çok önemli bir değerdir. Bundan 5 yıl önce sanayide çalıştıracak kalifiye eleman sıkıntımız vardı. Ayrıca İstanbul’dan sonra en fazla göç alan şehir konumundayız. Bunun yanında Suriye’den gelen mülteciler var. Bir taraftan çalışmaya üretmeye devam ederken bir taraftan da kalifiye eleman sıkıntısını çözmemiz gerekiyor. Bu açıdan merkez çok önem verdiğimiz bir projemizdir” dedi.

 BİR HAYALİMİZ DAHA GERÇEK OLDU

Ünverdi, katma değeri yüksek ürün üretilmesinin rekabette çok önemli bir unsur olduğuna dikkat çekerek, “Öncelikle işveren olarak kendimizi geliştirmek durumundayız. İki yıl önce bu GSOMEM’in kuruluşunu hayal etmiştik. Çok şükür bu hayalimiz gerçek oldu ve şuanda merkezimizde eğitimler veriliyor. Bunu sürdürülebilir kılmamız lazım. Bunu sürdürebilmemiz için de sizlere ihtiyacımız var. Sanayicilerimize ihtiyacımız var. GSOMEM’de sizlerden gelen taleplere göre eğitimler verip onları firmalarınızda çalışabilecek kalifiye durumuna getiriyoruz. Mesleki eğitimin yanında İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi de veriyoruz. Bu şekilde eğitim alan elamanlar fabrikalarda yaşanabilecek iş kazlarına karşı önceden tedbir almış oluyorlar. Merkezimizde ayrıca ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’ alma zorunluluğu olan mesleklerde Mesleki Yeterlilik Belgesi de veriliyor. Bilindiği gibi 48 tehlikeli meslek grubunda mesleki yeterlilik belgesi alma zorunluluğu bulunuyor. Bunu da merkezimizden alabilirisiniz” şeklinde konuştu.

Toplantının ardından Ünverdi ile katılımcılar GSOMEM’in atölyelerini gezdi.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.