Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İKA'dan Adıyaman’a 26,5 milyon TL'lik destek

İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz, ajansın Adıyaman’a 26,5 milyon TL destek sağladığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2017 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 06:12
Kaynak: İHA
İKA'dan Adıyaman’a 26,5 milyon TL'lik destek

Adıyaman İl Genel Meclisi Kasım ayı meclis toplantısına katılan İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz, ajansın Adıyaman’a verdiği desteklerle ilgili meclis üyelerine sunum gerçekleştirdi. Akyılmaz, Ajansın 2010-2016 döneminde Mali Destek Programı kapsamında Adıyaman’da 110, Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında 29 ve Teknik Destek Programı kapsamında ise 74 projeye toplamda 26,5 milyon TL destek sağladığını söyledi.
Adıyaman sanayisi AR-GE’ye yönelecek
İKA’nın sanayi tesislerinin kalifiye eleman sıkıntısını giderecek ve Adıyaman sanayisinin daha çok AR-GE ve innovasyona yönelmesini sağlayacak Adıyaman Sanayi Geliştirme Merkezi Projesi’ne değinen Akyılmaz, içerisinde laboratuarlar, tekstil ve konfeksiyon alanına yönelik uygulama atölyeleri, eğitim salonları, toplantı salonları ve bilgisayar sınıflarının yer alacağı merkezin kalifiye eleman sorununa çözüm üreteceğini belirtti. Proje tutarının yaklaşık olarak 6,5 milyon TL olduğunu da ifade eden Akyılmaz, Ajans desteğinin ise 5 milyon TL civarında olduğunu kaydetti.
AB projesi de yürütüyoruz
İKA tarafından yürütülen kadınlara bakır ustalığının öğretildiği proje hakkında da bilgi veren Akyılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘‘'Dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ile istihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesi hibe programı' kapsamında İpekyolu Kalkınma Ajansı koordinesinde kadınlara yönelik bir proje hayata geçirdik. Bu proje ile bir yandan kadınlara teknik beceri kazandırarak kadınların iş gücüne katılımlarını sağlarken bir yandan da projeden yararlanan kadınların bir araya gelerek kooperatifleşmesini sağladık. Geçenlerde de projenin kapanışını gerçekleştirdik. Kadınlar, proje boyunca aldıkları eğitim sonucu kendi ürünleri üretip pazarlama becerisi kazanarak girişimcilik yolunda önemli adım attılar" dedi.
Adıyaman İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Can Erdoğan da İKA’nın Adıyaman’da yapmış olduğu hizmetlerden dolayı İKA Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz’a teşekkür ederek, yeni dönem çalışmalarında başarılar diledi. Toplantı, meclis üyelerinin yeni dönem ile ilgili proje ve çalışma istişareleriyle son buldu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.