Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İş sağlığı ve güvenliği çalıştayı düzenlendi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği ve Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü işbirliğiyle "İş Sağlığı Ve Güvenliği Çalıştayı" düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2016 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 00:55
Kaynak: İHA
İş sağlığı ve güvenliği çalıştayı düzenlendi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken, bir otelde gerçekleştirilen çalıştayın açılışında, insanın yaşaması için iş, iş yaparkende ölmemesi gerektiğini söyledi.

"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" sloganıyla başlayan imparatorluğun, bugün iş kazalarıyla anılan bir yapıya dönüşüyor olmasının sıkıntı verici olduğunu ifade eden Köken, şöyle konuştu:

"O yüzden herşeyin merkezine insanı oturtturmayan hiçbir sistem ayakda duramaz. Ne yaparsak yapalım. En güzel rejimler en güzel topraklar bizde olsa içerisinde yaşayacak olan insanlardır, insanlar yoksa ne rejim, nede o güzel topraklar bir işe yarar. Her aya en az iki hafta düşer bu ülkede. Bir yıl içerisinde her hafta ya kadın haftası, çocuk haftası, engelli haftası, sanat haftası, itfaiyeci haftası hepsi var. Ben olsam Türkiye'de tek bir gün yaparım, o da insan günü, o da 365 gün olmalıdır. Merkezine insanı oturtturmadığımız hiçbir konuda başarılı olamayız."

İş sağlığı ve güvenliğinin çok önemli olduğunu vurgulayan Köken, insanın yaşaması ve yapılan işten herkesin verim alması bakımından da önemli olduğuna dikkati çekti.

Türkiye'nin iş kazalarında insan kaybetme meselesini kapatmak zorunda olduğunu ifade eden Köken,"Gelişmiş ülkelerle yarışacak duruma gelmeliyiz. Ortalamamızı onların seviyesine çıkarmak zorundayız" dedi.

Marmara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Yerel Yönetimler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burak Hamza Eryiğit de 2012 yılında yürürlüğü giren bir kanunla büyükşehir belediyelerinin iş yükü yetki ve sorumluluklarının artığını anlattı.

Eryiğit, söz konusu kanunun yürürlüğe girmesiyle beraber iş sağlığı ve güvenliği konusunda Türkiye genelinde gerçekleştirilen çalıştay ve  toplantılar hakkında bilgi verdi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Eğitim Daire Başkanı Abdulkadir Kırmacı ise iş sağlığı ve güvenliği konularında toplantıları düzenleyenlere teşekkür ederek, büyükşehir belediyelerin planlı ve programlı bir şekilde yol alıyor olmasının memnuniyet verici olduğunu kaydetti.

30 büyükşehir belediyesinin katılımıyla gerçekleştirilen çalıştay kapsamında yapılan oturumlarda, üst yönetimde İSG kültürünün oluşması ve Almanya örneği, işveren ve işveren vekillerinin denetim ve teftişe ilişkin yükümlülükleri, Büyükşehir Belediyesi Kanun ve Mevzuatları çerçevesinde denetim ve teftişleri gibi konular anlatıldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.