Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KAPLAN, "BUĞDAY TABAN FİYATLARI ACİLEN AÇIKLANMALIDIR"

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, buğday hasat zamanının gelmesiyle birlikte henüz açıklamayan taban fiyatları ile ilgili Hükümeti eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2022 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 02:46
Kaynak: İHA
KAPLAN, "BUĞDAY TABAN FİYATLARI ACİLEN AÇIKLANMALIDIR"

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, buğday hasat zamanının gelmesiyle birlikte henüz açıklamayan taban fiyatları ile ilgili Hükümeti eleştirerek “Birçok bölgede buğday hasadının başlamasına karşın hâlâ buğday alım fiyatını açıklamadı. İktidar halen yanlış tarım politikalarını istikrarlı bir şekilde sürdürmeye devam ediyor. Ülkemiz buğday ihtiyacının neredeyse tamamını karşılayacak durumda iken, İktidar dışa bağımlılığına devam ediyor”   

Kaplan, yaptığı yazılı açıklamada “Ülkemizde çiftçimiz, yabancı ülkelerin çiftçileri kadar desteklenmiyor. Varsa yoksa ithalat yapılmak isteniyor. Saray çiftçimizi destekleyeceğine çareyi buğday ithalatıyla çözmeye çalışıyor. Bugün mazotundan, gübresine, tarım ilacından, suyuna, elektriğine kadar birçok kalem yüzde yüzün üstünde zamlandı. Çiftçilerimiz toprağını ekmek için evini, traktörünü, arabasını satıyor. Sırf üretim yapabilmek için direnmeye devam ediyor ama İktidar çiftçilerimiz karşısında kör, sağır, dilsiz kalmaya devam ediyor. Hasadın başlamasıyla birlikte taban fiyatları dahi açıklanmadı. Yine tüccarla çiftçi karşı karşıya kalacak. Rusya ve Ukrayna’dan buğday ithalatı yapacaklarına dönüp kendi çiftçilerimize destek yapsalar her şey daha başka olacak” dedi.

ACİLEN BUĞDAY TABAN FİYATLARI AÇIKLANMALI

Kaplan, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin bir an önce buğday taban fiyatlarını açıklaması gerektiğinin altını çizerek “Bu yıl da buğday krizi bir tehdit olmaya devam ediyor. AKP’nin beceriksiz tarım politikasına dur demesi lazım. Çiftçilerimizin sesine kulak vermesi lazım. Çiftçilerimizin girdileri, ektikleri buğday hasadını kaldırmaya dahi yetmezken, bu vurdumduymazlık akıl alınır iş değil. Haziran ayına geldik, henüz taban fiyatı belli değil. Unundan, ekmeğine, makarnasından birçok temel gıdayı etkileyen bu durum hem çiftçilerimizi hem de vatandaşlarımıza karşı ciddi bir krize neden oluyor. Hem üreticinin hem de tüketicinin rahatlaması için buğday taban fiyatlarının 8 liranın üstünde olması gerekmekte ve acilen taban fiyatları açıklanmalıdır. Bu konuda Hükümeti derhal göreve çağırıyoruz” diye ifade etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.