Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaplan Gaziantep’in sorunlarına değindi

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2022 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 05:18
Kaynak: İHA
Kaplan Gaziantep’in sorunlarına değindi

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Gaziantep’in röntgenini masaya yatırdı. Milletvekili Gaziantep’in sorunlarını ve çözüm önerileri ile ilgili yaptığı basın açıklamasında “Bu millet artık isyan ediyor, Gaziantepli hemşehrim isyan ediyor! Rahat ve huzurla yaşamak istiyor!” dedi. 

Milletvekili Kaplan’ın basın açıklamasında Gaziantep’in “marka şehir” olarak anılmasıyla ilgili “Marka şehir diye anılan, ortak akılla idare edilen, 1 milyar dolar ihracatı olan şehrimizde gelir adaletsizliği ve yoksulluk diz boyunda! 20 yıllık AK Parti iktidarı ülkemizi de seçim bölgem Gaziantep’i de enkaza çevirdi. Gastronomi, sanayi, turizm ve ticaret kenti olarak anılan ve tanınan Gaziantep; şimdilerde ne yazık ki hayat pahalılığı, işsizlik, güvenlik sorunları, artan uyuşturucu olayları, kadın cinayetleri ile anılır hale geldi. Nüfusu 2,5 milyona dayanan Gaziantep, son yıllarda çok fazla göç aldı” diye ifade etti.

KİRALAR ÇOK YÜKSEK! MEMUR GAZİANTEP’E GELMEK İSTEMİYOR!

Kira ve konut fiyatlarının oldukça yüksek olduğunun altını çizen Kaplan, “Gaziantep’te kiraların ülkemizdeki birçok ilden daha yüksek olması, vatandaşlarımıza mağduriyet yaşatmaktadır. İlimize dışardan gelen memurlar, öğrenciler ve askerler geçim sıkıntısı ve yaşam pahalılığından Gaziantep’e gelmek istememektedir. Yine aynı şekilde gastronomi turizmi ile ünlenen şehrimizde ne yazık ki yeme, içme fiyatları da cep yakmaktadır. Bugün asgari ücretle ya da asgari ücretin altında yaşamını devam ettiren vatandaşlarımız için Gaziantep’te bir lokantada yemek yemek lüks hale gelmiştir. Keza aynı şekilde öğrencimiz, memurumuz, işçimiz, emeklimiz de Gaziantep’imizin meşhur olan hiçbir ürününe ulaşamamaktadır” dedi.

GİTTİĞİMİZ, GEZDİĞİMİZ, KONUŞTUĞUMUZ HER YERDE TABLO AYNI!

Milletvekili, sanayici, esnaf, işçi, vatandaş, çiftçileri gezdiğinde hep aynı sorunlarla karşılaştığını belirterek “Ekonomik kriz, işsizliği beraberinde getirmiş; işsizlik ise geçim sıkıntısını, intiharları, boşanmaları ve iflasları arttırmıştır. Bugün, gezdiğimiz her muhtarlıkta gördüğümüz tablo hep aynı! İcra tebligatları masalara sığmıyor. İcra dosyaları 30 milyonu aştı. Esnafımızı geziyoruz, tablo hep aynı! Geçinemiyoruz, kazanamıyoruz, yürütemiyoruz diyorlar. Sırf kepenk kapatmamak için kredi kartıyla, krediyle günü geçirmeye çalışan on binlerce esnafımız artık son noktada! Çiftçimizi ziyaret ediyoruz. Tablo hep aynı! Ürettiğimiz, harcadığımızı bile karşılamıyor. Üstüne topraktan mahsulümüzü kaldırırken bir de borçlu çıkıyoruz diyorlar. Sanayicimizi geziyoruz. Tablo hep aynı! Elektrik faturalarının altında beli bükülen sanayicimiz, yeterli desteği alamıyoruz diye feryat ediyor! Sanayicilerimiz ucuz banka kredisine ulaşamıyor. İşçilerimizi ziyaret ediyoruz. Tablo hep aynı! Geçinemiyoruz, eskiden karın tokluğuna çalışırdık, şimdi karnımız da doymuyor diyorlar! Öğrencilerimizi geziyoruz. Tablo hep aynı! Öğrencilerimiz barınma ve burs sorunu yaşıyor. Bizim umudumuz kalmadı, mezun olunca işsiz kalmamak için yurtdışı planı yapıyoruz diyorlar. Yani sokakta, evde, işte, sanayide her yerde ve her kesimde tablo aynı! Bu millet artık isyan ediyor, Gaziantepli hemşehrim isyan ediyor! Rahat ve huzurla yaşamak istiyor” diye açıklamalarda bulundu.

YAPILMASI GEREKENLER BELLİ, ANCAK AK PARTİ KÖR, SAĞIR VE DİLSİZ!

Gaziantep’in eğitim, sağlık ve ulaşımla ilgili sorunlarını da masaya yatıran Miletvekili Kaplan, “Eğitim desek, Gaziantep’imiz eğitimde en alt sıralarda. Sağlık desek, yeterli doktor yok, ilçe hastanelerimizde hem doktor hem malzeme sıkıntısı yaşanıyor. Şehir hastaneleri desek, yılan hikayesine döndü.  Ne tamamlandı, ne de tamamlanmasına dair bir adım atıldı. Çevre desek, yeşil alan bırakmadılar. Talan da talan. Öyle bir çarpık kentleşme oldu ki, bugün Gaziantep’te bir deprem olsa toplanma alanı yok! Ulaşım desek; trafik yoğunluğu had safhada. Çoğu zaman sabah ve akşam saatlerinde trafik kilit hale geliyor. Sol şerit yasaklaması da aynı şekilde trafik sıkışıklığına neden oluyor. Yani Gaziantep tıpkı ülkemiz gibi, AK Parti sayesinde ayakta duramıyor, savruluyor. Yapılması gerekenler belli, ancak AK Parti kör, sağır ve dilsiz” dedi.

KAPLAN TEKER TEKER ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ AÇIKLADI!

Gaziantep’in bütün sorunlarını bildiğini belirten Kaplan, çözüm önerilerini de yaptığı basın açıklamasında şöyle ifade etti: “Kontrolsüz kira artışları ve ev satış fiyatlarına bir düzenleme gelmesi şart. Bu konuda Hükümet ve Belediyeler acil bir çözüm üretmeli, fırsatçılara izin vermemelidir. Gaziantep’te, çiftçilerimizin yüzde 97’si tarım krediye ve bankalara borçlu durumda. Çiftçilerimizin mahsullerini tarlalarından kaldırması için tohum hibesi yetmez; mazot, ilaç, gübre desteği de verilmelidir. ÖTV ve KDV kaldırılmalıdır. Çiftçilerimizin geriye dönük elektrik borçları ve sulama birliklerine olan borçlarının faizleri silinmelidir. Tarım Kredi Kooperatifleri ve kamu bankalarına olan borçları faizsiz ertelenmeli ve çiftçilerimize faizsiz ve uzun vadeli kredi desteği verilmelidir. İyi Tarım Desteklerinin daha fazla arttırılması, bu konuda üreticilerimizin lehine gerekli düzenlemelerin yapılması gerekmektedir. Güneydoğu Birlik yeniden açılmalı, çiftçilerimiz sahipsiz kalmamalıdır. Fırat Nehri’nin kıyısında bulunan Barak Ovası; Karkamış, Nizip ve Oğuzeli ilçelerimizi içine almaktadır. Barak Ovası, binlerce yıldır fıstık, zeytin, buğday, arpa ve birçok ürünün üretiminin yapıldığı verimli bir alandır. Özellikle antep fıstığı üretimi için önemli bir bölgedir. Fırat Nehri’nin kıyısında olan Barak ovasının su ihtiyacı Fırat Nehriyle giderilmelidir. Maraş’tan başlayarak Nurdağı ve İslahiye ilçelerimizden de geçen Kılavuzlu barajı, bölgedeki çiftçilerimizin topraklarını sulaması için büyük bir öneme sahiptir. Nurdağı ilçemizde kanalet yapımına bir an önce başlanarak, bölgedeki çiftçilerimizin sulama sorunu acilen çözülmelidir. Sanayicilerimize daha fazla destek verilmesi şarttır. Sanayi durursa işsizlik artar, yüzbinlerce işçimiz ekmeğinden olur.  Sanayicilerimizin özellikle bankalara olan kredi borçlarının yapılandırılması gerekmektedir. Elektrik faturaları ile ilgili yeni bir düzenleme yapılması elzem hale gelmiştir. Esnafımızın kepenk kapatmaması ve ayakta durması için esnafımıza sıfır faizle ve ertelemeli kredi imkanının daha da arttırılması gerekmektedir. Stopaj vergisi kaldırılmalıdır. Esnafımızı, çiftçimizi, sanayicimizin durumunu kısaca özetledim. Tabi ki bunlar sorunlardan sadece birkaçı. AKP’nin yapamadığını, bizler Cumhuriyet Halk Partimizin iktidarında yapacağız” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.