Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaplan, “Sağlıktaki sorunlar çözülmeli!”

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2020 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 01:27
Kaynak: İHA
Kaplan, “Sağlıktaki sorunlar çözülmeli!”

Sağlık sektörü çalışanlarının başta can güvenliği olmak üzere kronikleşmiş birçok sorununa gerekli önem ve hassasiyetin gösterilmesi ve artık sorunların değil çözümlerin konuşulması gerektiğini söyledi.

Benzerine az rastlanır bir özveri, sabır ve cesaret ile meslek hayatları boyunca binlerce yaşama umut olan doktorlarımıza, katkılarından dolayı minnettarlığını dile getiren milletvekili Kaplan, “Gaziantep ve ülke genelinde sağlık çalışanlarına yönelik şiddet sorununun hızla arttığını” vurguladı.

Başta Gaziantep’te bir hasta yakını tarafından görevi başında öldürülen Dr. Ersin Arslan’ı ve benzer sebeplerle kaybettiğimiz tüm doktorlarımızı minnet ve rahmet ile anıyorum’ diyen Kaplan, sözlerine Sağlık Bakanlığını, sağlık çalışanlarının can güvenliğini sağlamak konusundaki sorumluluğunu yerine getirmeye davet ediyorum’’ şeklinde devam etti.

Nitelikli hastane ve personel sayısındaki dengesiz dağılımın acilen çözülmesi gereken sorunlar arasında olduğunu dile getiren Kaplan, sözlerini “İnsan yaşamı ve toplum refahı için üstün gayret ve özveri ile hayatını adayıp bu kutsal mesleği icra eden tüm sağlık emekçilerinin bu özel ve anlamlı gününü en içten dileklerimle kutlarım’’ ifadeleriyle bitirirken, sağlıkta şiddet yasası hususunda imkanları dahilinde mücadele vereceğini ekledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.