Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Kayıp Suriyeliler nerede?”

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2022 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 09:43
Kaynak: İHA
“Kayıp Suriyeliler nerede?”

İçişleri Bakanlığının Türkiye’deki 122 bin Suriyeliyi aradık taradık bulamıyoruz açıklaması üzerine sert eleştirilerde bulunan CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, “Adama sormazlar mı, ülkedeki 122 bin kişiyi nasıl kaybedersiniz? 1 kişi değil, 5 kişi değil, 10 kişi değil, bu İçişleri Bakanlığı ne işe yarar?” dedi.

“Sınırları kevgire çevirdiniz! Devlet böyle mi yönetilir” diyen Yılmazkaya, Tehlikenin farkında bile değiller, sınırlarımız içinde kim bilir ne yapıyorlar? Ne ülkenin sınırlarını koruyabildiniz ne de ülke içindeki güvenliği sağlayabildiniz?” diyerek Hükümeti eleştirdi. 

Yılmazkaya, “Kendi vatandaşlarını fişleyeceğine kaybolan 122 bin yabancının hesabını versin” dedi.

BURADA BÜYÜK BİR YOLSUZLUK VAR!

“Madem, bu kişiler yok, Türkiye’de kayıtlı olan 122 bin Suriyeli verilen maaş ve yardımlar nereye gidiyor? Hangi siyasiler, hangi bürokratlar bu işin içinde?”

Kayıp Suriyeliler konusunu Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıyan Yılmazkaya, Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

“İçişleri Bakan Yardımcısı, Meclis İnsan Hakları Komisyonuna bilgi verirken "Suriyeli mültecilerden 122 bin tanesi kayıp; aradık, taradık, bulamadık, adreslerin gidip baktık, yoklar." şeklindeki ifadesi üzerine belki netleşir diye bekledik ama hiçbir sonuç yok. Hadi, sınırları kevgire çevirdiniz, gelen geçen giriyor, Suriyelisi, Iraklısı, Afganlısı. Peki, adama sormazlar mı, ülkedeki 122 bin kişiyi nasıl kaybedersiniz? 1 kişi değil, 5 kişi değil, 10 kişi değil, bu İçişleri Bakanlığı ne işe yarar? Sadece ülkenin belediye başkanlarını, siyasileri, genel başkanları, milletvekillerini mi izler? Kendi vatandaşlarını fişleyeceğine kaybolan 122 bin yabancının hesabını versin. Bu yaşanan olay, ilim Gaziantep için de dâhil hem çok büyük bir güvenlik zafiyeti hem de büyük bir soygunun işareti. Madem, bu kişiler yok, 122 bin Suriyeli verilen maaş ve yardımlar nereye gidiyor? Ne ülkenin sınırlarını koruyabildiniz ne de ülke içindeki güvenliği sağlayabildiniz? Bu memleket bu kadar sahipsiz mi?” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.