Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Koçer, Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünü kutladı

Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Çanakkale'de vatan, millet ve bayrak için bir an tereddüt etmeden Hakka yürüyen aziz şehitlerin yazdıkları destanın 102'nci yıl dönümünü kutlamanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2017 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 19:46
Kaynak: İHA
Koçer, Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünü kutladı

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Çanakkale'de vatan, millet ve bayrak için bir an tereddüt etmeden Hakka yürüyen aziz şehitlerin yazdıkları destanın 102'nci yıl dönümünü kutlamanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti.

Koçer, Çanakkale Zaferi'nin 102'nci yıl dönümüne ilişkin yayımladığı mesajda, 1915 yılının mart ayında milletçe büyük bir imtihanla karşı karşıya kalındığını hatırlattı.

Koçer, şöyle devam etti;

"Bu büyük imtihan mutlak kazanılmalı, şerefle ayaklarımız üzerinde durmalıydık. Aksi takdirde bir necip millet bu topraklardan sürülecek ve tarihe gömülecekti. 7'den 70'e, kadını erkeği ile bu bilinçte olan dedelerimiz, ninelerimiz Çanakkale'de bu milletin kaderini değiştirdiler. Bugünün güçlü ve lider ülkesi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tohumlarını o gün Çanakkale'de attılar. Onların emaneti olan vatanımız bizim için kutsal bir mirastır ve ebediyen milletçe bu mirası omuzlarımızda taşıyacak, ülkemizin refahını, huzurunu birlik ve beraberliğini sonsuza kadar muhafaza edeceğiz. Bunun için hep birlikte çok çalışacağız, üreteceğiz, hiç durmayacağız. Bugünlerde Avrupa'nın takındığı çirkin, ırkçı ve saldırgan tavra da Çanakkale ruhu ile karşılık vereceğiz. Bu nedenle Çanakkaleyi, Çanakkale ruhunu gençlere, gelecek kuşaklara çok iyi anlatmalı, Çanakkale'nin ruhunu şehit kanıyla sulanan bu topraklarda ilelebet yaşatmalıyız."

15 Temmuz'da aynı ruh ve inançla, darbe girişimine yeltenenlere ve ülkeyi istila etmek isteyenlere karşı duran ve yeni bir İstiklal Mücadelesi vererek vatan için can veren kahraman şehit ve gazileri de minnet ve saygıyla rahmetle anan Koçer, "Bu vesileyle Çanakkale Zaferi'nin 102. yıldönümünü ve 18 Mart Şehitleri Anma Gününü kutluyor, vatanımız için canını, kanını vermiş bütün aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle şükranla anıyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.