Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Koçer: Sanayide çarklar hızlandı

AK Parti Gaziantep Milletvekili Plan Bütçe Komisyon Sözcüsü Nejat Koçer, sanayi üretimindeki artışın sevindirici olduğunu ve sanayide çarkların hızlandığını üretim ve istihdamda da olumlu gelişmeler yaşandığını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2017 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 23:22
Kaynak: İHA
Koçer: Sanayide çarklar hızlandı

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, TÜİK'in Nisan ayında sanayi üretiminin bir önceki aya göre yüzde 2,3 artması ve yıllık artışın yüzde 6,7 olmasına ilişkin açıklamasını değerlendirdi. Koçer, sanayi üretimindeki artışın son derece önemli bir büyüme göstergesi olduğunu vurgulayarak, "Sanayide çarklar hızlanmıştır. Üretim ve istihdamda gelişmeler olumludur" dedi.

TÜİK'in açıkladığı veriler ile ortaya çıkan sanayi üretimindeki artışın, Türkiye'de iktisadi ve ticari faaliyetlerin güçlü ilerlediğini gösterdiğinin işareti olduğuna değinen AK Parti Gaziantep Milletvekili Plan Bütçe Komisyon Sözcüsü Nejat Koçer, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Özellikle 2017 yılı başından bu yana ekonomide yaşanan gelişmeler, ülkemizde istikrarın sürdüğünü ve Türkiye'nin 2017'de güçlü bir büyüme yakalayacağını gösteriyor. Sanayi, Türkiye'nin büyümesinde lokomotif olan bir sektördür. Sanayi üretimi verileri de büyümenin öncü verisidir. Bu nedenle, sanayi üretiminin gerek nicelik gerekse nitelik olarak gelişmesini son derece önemli buluyorum. Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşerek TBMM'de çıkarttığımız kanunlarla sağlanan vergi indirimleri, yurt çapında iş dünyamızın katkısıyla sürdürülen istihdam seferberliği, KOBİ'lere verilen KOSGEB destekleri ile bu noktada Kredi Garanti Fonu'nun aldığı aktif ve etkin rol gibi hayata geçirilen pek çok ekonomik tedbir etkisini göstermeye başlamıştır ve önümüzdeki aylarda çok daha belirgin bir biçimde gösterecektir. Alınan bu tedbirler ve endeksler gösteriyor ki ekonomiye olan güven artıyor. Ekonomiye olan güvendeki artış, sanayi üretimine olumlu olarak yansımıştır."

Sanayicinin her zaman için güven ve istikrarı önceliği olarak belirlediğine de dikkat çeken Koçer, "Sanayici ve yatırımcı önünü görmek ister. Ülkesine, devletine, hükümetine güvenmek ister. Güven ise istikrar ile sağlanır. Türkiye siyasi istikrarı yakalamıştır. Bundan sonrası ekonomik istikrar ve büyümedir. FETÖ'nün hain darbe girişimi ve yurt içi ve yurt dışı kaynaklı Türkiye'nin aleyhine yürütülen tüm propagandalara rağmen ekonomimiz dimdik ayaktadır" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.