Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konukoğlu, gazeteciler gününü kutladı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, “Gazeteciler bir mesleğin mensubu olmaktan ziyade, doğrunun ve ideallerinin peşinde koşan saygın yol arkadaşlarımızdır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2018 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 01:29
Kaynak: İHA
Konukoğlu, gazeteciler gününü kutladı

“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla mesaj yayınlayan Konukoğlu, toplumsal hayatın ve demokrasinin en önemli özelliklerinden birisinin haber alma ve yayma özgürlüğü olduğuna vurgu yaptı.

Basın çalışanlarına bazı haklar ve yasal güvence sağlayan “212 Sayılı Kanun” un 10 Ocak 1961’de yürürlüğe girmesinden bu yana, 10 Ocak’ın Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlandığını anımsatan Konukoğlu, şöyle devam etti:

“Gazetecilik özveri gerektiren saygın bir görevdir. Milli değerlerimiz, milli birlik ve beraberliğimiz doğrultusunda kamuoyunu doğru yönlendirme ve bilgilendirmede doğrudan yana görev alan basın mensuplarının toplumda üstlendikleri bu rol çok hassas ve önemlidir. Basın, demokrasinin göstergelerinden birisi olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Böylesine önemli misyon üstlenen ve yayınları ile kurum ve kuralların işleyişine değer katan basının saygın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.