Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konukoğlu, istihdam artışını değerlendirdi

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2018 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 11:59
Kaynak: İHA
Konukoğlu, istihdam artışını değerlendirdi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2017 yılı Kasım ayı işsizlik rakamlarına göre istihdamın bir milyon 448 bin kişi artmasını, “Türkiye ekonomisinin güçlü ve sağlam ilerleyişinin ispatıdır” olarak yorumladı.

Konukoğlu, istihdamdaki olumlu gelişmelerin sevindirici ve ekonomik canlılığın işareti olduğunu belirterek, “Açıklanan 2017 yılı Kasım ayı işsizlik rakamlarına baktığımızda görüyoruz ki bir önceki yıla göre 1,8 oranlık düşüş var. Bu ülke ekonomisi adına olumlu bir gelişme” dedi.

İşgücündeki olumlu gelişmelerin ekonomik gücün en önemli göstergesi olduğuna vurgu yapan Konukoğlu, “Unutmayalım ki ekonomik gücün en önemli özelliklerinden birisi de istihdamdır. Türkiye ekonomisine üretim, ihracat ve istihdam ile katkı sağlayan tüm iş adamlarına teşekkür ederim. İş dünyası olarak güçlü Türkiye ve istikrarlı ekonomik kalkınma için üretim ve istihdamın öneminin bilincindeyiz” dedi.

TÜİK VERİLERİ

TÜİK verilerine göre Türkiye'de işsizlik oranı, 2017 Kasım ayında yüzde 10,3 olarak gerçekleşti. İşsizlik oranı geçen yılın aynı dönemine göre 1.8 puan düşerken, istihdam edilenlerin sayısı 2017 yılı Kasım döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre bir milyon 448 bin kişi artarak 28 milyon 515 bin kişiye ulaştı, istihdam oranı ise 1,5 puanlık artışla yüzde 47,3’ye yükseldi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.