Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KÜSBEOĞLU’NDAN ŞAMİL TAYYAR’A ESNAFA SAHİP ÇIKTIĞI İÇİN TEŞEKKÜR

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2021 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 19:01
Kaynak: İHA
KÜSBEOĞLU’NDAN ŞAMİL TAYYAR’A ESNAFA SAHİP ÇIKTIĞI İÇİN TEŞEKKÜR

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Küsbeoğlu pandemi süresi içerisinde hem üreticilerin hem de esnafın zor günler geçirdiğini ifade ederek AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar’ın sosyal medyada küçük esnafa destek vererek kendilerine güç kattığını ifade etti.

Küsbeoğlu mahalle bakkallarının yerini almaya çalışan zincir marketlerin sosyal dengeyi de bozduğunu ifade ederken mahalleli vatandaş ile esnaf arasındaki bağın kopmasında önemli rol oynayan zincir marketlerin öncelikle mahalle bakkallarını yok ettiğini vurguladı.

Küsbeoğlu, daha ötesi zincir marketlerin bir çok sektöre hitap eden mamullerinde reyonlarda yer almasını sağladığını sermaye gücünü kullanarak kampanyalarla esnafın yok olmasına yol açtığını ifade etti.

Küsbeoğlu esnafın bu sıkıntılarını gündeme getirdiği için  AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar’a teşekkür ederek esnafın yanında olmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Küsbeoğlu açıklamasında; “Bir önceki dönem milletvekilimiz ve şu an Ak Parti MKYK üyesi olan sayın Şamil tayyara teşekkür ediyorum. Sayın Tayyar’ın ifade ettiği gibi üreticiyi tarlasında, çiftliğinde, işletmesinde kendine mahkum eden zincir marketler sermaye gücünü kullanarak esnafı yok ettiği anı yaşıyoruz. Hem üretici zincir markete mahkum kalıp çok ucuza malını satarken, tüketici ise fahiş fiyata ürünü zincir marketlerden almak zorunda kalıyor. Aradaki yüksek orandaki fark zincir marketin kasasına giriyor. Burada hem üretici para kazanamıyor hem de tüketici yüksek fiyattan malı almak zorunda kalıyor. Küçük esnafın giderek zorlanarak işini bırakmak zorunda kalması bizleri de endişelendirmektedir. Hükümetimizin bu konuda doğru politikalar üreterek en büyük ekonomik güce sahip esnafın ayakta kalmasını ve gelişmesini sağlamak zorunda. Sayın Tayyar’a buradan teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.