Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MEDİCALPARK GAZİANTEP HASTANESİ’NİN KALİTESİ TESCİLLENDİ

Medical Park Gaziantep Hastanesi, ISQua tarafından akredite edilen, Türkiye’de Özel Hastaneler arasında Sağlıkta Akreditasyon Standartları (SAS) belgesini alan ikinci, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ise ilk ve tek hastanesi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2018 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 10:32
Kaynak: İHA
MEDİCALPARK GAZİANTEP HASTANESİ’NİN KALİTESİ TESCİLLENDİ

Medical Park Gaziantep Hastanesi’nin, 2 yıldır devam eden sağlık alanında dünyada kabul görmüş rehberler edinmek bu rehberleri uygulamak ve sonuçlarını takip etmek üzere yola çıktığı ulusal akreditasyon programı uygulama çalışmaları serüveni başarıyla sonuçlandı.

Türkiye Sağlık Bilimleri Başkanlığı(TUSEB) ‘na bağlı, Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü (TÜSKA) nın verdiği , International Socienty for Quality in Health Care (ISQqua) tarafından akredite edilen Sağlıkta Akreditasyon Standartları (SAS) Belgesini uzun süren çalışmalarıyla 7 günlük bir denetim sonunda başarıyla almaya hak kazanan Medical Park Gaziantep Hastanesi, kurumsal kalitesini tescilleyerek uluslararası sağlık hizmeti veren hastanelerden biri oldu.

Hasta güvenliği problemi bütün dünyada sağlık hizmeti sunumundaki en temel problemlerden biri olarak gösterilmektedir, bu belge ile Medical Park Gaziantep Hastanesi teknik altyapı, tıbbi süreçleri, yönetim ve organizasyon gibi bütün ince ayrıntılar kontrol edilerek güvenli sağlık hizmeti sunumu anlayışını benimsettirerek, kurumsal hastane olma yolunda çalışmalarını planlı bir şekilde yapmasını sağlamaktadır.

Medical Park Gaziantep Hastanesi Genel Koordinatörü Hayrullah Kubba konu hakkında şunları söyledi; ‘’Hastanemizde hasta memnuniyeti en temel ilkelerimizden biridir ve dolayısıyla hızlı, güvenli, kaliteli, sağlık hizmeti sunumu çalışmalarımızı Sağlıkta Akreditasyon Standartları (SAS) Belgesi ile taçlandırılmış oluyoruz. Hasta ve çalışan odaklı kalitemizi güvence altına alacak güvenlik kültürünü destekleyecek şekilde hizmet alanları yaratmak en temel gayelerimizdendir. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte de ulusal ve uluslararası rehberlerimiz eşliğinde çalışmalarımızı devam ettirecek ve başarılarımızı tescillemeye çalışacağız.’’ şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.