Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mezarlık kavşağı köprüsü trafiğe açıldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin: Bir dönemde 13 kavşak bitiren başka bir belediye yok

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2018 17:57
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 03:29
Kaynak: İHA
Mezarlık kavşağı köprüsü trafiğe açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Mezarlık Kavşağı Köprüsü genişletme çalışmalarını tamamladı, kurban bayramı öncesi trafiğe açtı. Bayram öncesi bölgedeki trafik yoğunluğunu azaltacak olan köprünün son halini gören Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Biz iddialı bir şehiriz. Bir dönemde 13 kavşak bitiren başka bir belediye yoktur” dedi.

Başkan Şahin, Mezarlık Kavşağı Köprüsü genişletme çalışmalarında incelemelerde bulundu, çalışmaların tamamlandığı köprü hakkında yetkililerden bilgi aldı.

ŞAHİN: BÖYLE BİR BELEDİYE BİLMİYORUM

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, D–400-İpekyolu hem şehirlerarası hem de kent merkezinde yer alan önemli bir ulaşım koridoru olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 16 yıl önce yola çıktığımızda ‘yol medeniyettir’ dedik. Gazi şehir, Dünya’nın en eski medeniyetlerine ev sahipliği yapmış bir şehirdir. Bu nedenle çok ciddi devlet yatırımı aldık. Bizim dönemimizde yapılan 13’üncü kavşağımız olan Mezarlık Kavşağı bitti. Bir dönemde 13 kavşağın yapımını tamamlayan bizim büyüklüğümüzde başka bir belediye yok, ben böyle bir belediye bilmiyorum.

BU İŞLER VİZYON VE CESARET İSTER

Şehrin trafiğini rahatlatmak yolla ilgili sıkıntıları çözmek için önce ulaşım master planı hazırladık ardından acil eylem planını hayata geçirdik, tıkanan yolları açtık. Özellikle D-400 bağlantılarını kuvvetlendirdik. Eğer böyle bir tedbir almasaydık trafik keşmekeş olurdu. Hem şehrin ortasında düzenlemeler yaptık, hem yeni imar yollar ve kavşaklar açtık. Mezarlık kavşağı şehrin kalbi şehrin nabzıdır. 400 bin kişinin Sılah-i Rahim yaptığı ailesini ziyaret ettiği dualar getirdiği bir medeniyetten geliyoruz. Kurban Bayramı’nda mezarlığa ulaşımı kolaylaştırmamız gerekiyordu. Hem karayolları hem de büyükşehir ekipleri can siper hane çalıştı ve kurban bayramı öncesi bu yolu açıyoruz. ‘Bu aksı kullanan vatandaş mağdur olmasın’ diye Gaziray yolunu asfaltlayarak yaklaşık 4 aydan beri trafik akışını başka alternatif yolla sağladık, bu da vizyon ve cesaret istiyor, ekibin kabiliyetini ve kapasitesini gösteriyor. Mezarlık Kavşağı, büyük bir kavşak olarak yapıldı. Yapılırken de hiçbir vatandaşın yaşam kalitesi bozulmadı, vatandaş memnuniyetinde bir sıkıntı yaşanmadı. Yapım sırasında açılan alternatif yollar sorunları çözdü. Çok kısa sürede bu yolu devreye almamızla birlikte GATEM ve Küçük Sanayi Sitesi’ne giden hattaki sıkışmayı çözmüş olduk. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. ‘Birlikten kuvvet doğar’ dedik, taşın altına elimizi koyduk birlikte başardık, şehrimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.