Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milletvekili Koçer, ihracatçıları ziyaret etti

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Türkiye'nin gelecek hedeflerine en büyük katkıyı ihracatçıların yapacağını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2017 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 23:15
Kaynak: İHA
Milletvekili Koçer, ihracatçıları ziyaret etti

Milletvekili Koçer, Güneydoğu İhracatçılar Birliği (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, Güneydoğu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Selahatin Kaplan ve Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya'yı ziyaret ederek, bölge ve ülke ihracatını konuştu.

Koçer, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dünya ihracat liginde ilk sıralara yükselmesinin yenilikçi çalışmalarla mümkün olacağını söyledi. Bu kapsamda Ar-Ge ve inovasyona ağırlık verilmesi gerektiğini vurgulayan Koçer, Ar-Ge ve inovasyona ağırlık veren ve yatırımlarını bu şekilde yapan iş adamlarının gelecek yıllarda önemli başarılara imza atacağını ifade etti. Artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığına dikkati çeken Koçer, şöyle devam etti:

"Bir ürün Türkiye'de üretildiği gibi bir başka ülkede de üretiliyor. Rekabet her geçen gün artıyor ve bu koşullarda bizleri öne çıkaracak ve farklılaştıracak tek şey yenilikçi çalışmalarımı olacak. Bunu yapan işletmelerimiz yok mu? Tabi ki var, bu işletmelerimizin sayısının arttığını görmek bizleri mutlu ediyor. Yenilenmeyen, gelişmeyen ve insana yatırım yapmayan şirketler de devletler de yenilmeye mahkumdur. Bu nedenle yenilmemek ve yok olmamak için yenilenmeliyiz. Şunu de söylemek gerekir ki Türkiye'nin gelecek hedeflerine en büyük katkıyı ihracatçılar yapıyor."

Bölge ihracatına da değinen Koçer, bölgeden yapılan ihracatın artmasının mutluluk verici olduğunu belirterek, bu artışta emeği olan ihracatçıları kutladı. İki aylık verilere bakıldığına yılsonuna bölge ihracatının beklenenin üstünde olacağına dikkati çeken Koçer, dünyayı gezen, ihtiyaçları analiz eden iş adamlarının hem kazandığını hem de kazandırdığını ifade etti. Koçer, bölge iş dünyasının başarılarıyla gurur duyduğunu, bu başarıların artarak devam etmesini ümit ettiğini kaydetti.

"İHRACATÇILAR ÜLKE EKONOMİSİNE CAN SUYU OLDU"

GAİB Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz da fedakarca çalışan ve üreten bölge ihracatçısının ülke ekonomisine can suyu olduğunu söyledi.

Bölgeden bu yılın ilk iki ayında 1 milyar 263 milyon 793 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini anımsatan Çıkmaz, diğer ihracatçı birlikleri adına da 55 milyon 672 bin dolarlık ihracat kaydı alındığını hatırlatarak, böylece bölge ihracatının 1 milyar 319 milyon 465 bin dolara yükseldiğini ifade etti. Bu verilerin yıl sonu için önemli olduğunu vurgulayan Çıkmaz, dünyayı "fellik fellik" gezen iş adamlarının tek amacının ülke ekonomisine katkı sağlamak olduğunu belirterek, "Fedakarca çalışan ve üreten bölge ihracatçısı ülke ekonomisine can suyu oldu" dedi. Bölgeden gerçekleştirilen ihracatta kalemlerine de değinen Çıkmaz, bu ürünler ve ihracatta öne çıkan ülkeler hakkında bilgi verdi.

ÜRETİM KADAR MODADA DA BELİRLEYİCİ OLDUK

GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan'da dünya halı üretim merkezi haline gelen Gaziantep'in yatırımlarıyla da adından sıkça söz ettirdiğini, sadece halı üretiminde değil, halı tasarım ve modada da söz sahibi olan kentin Gaziantep olduğunu ifade etti. Sektörel gelişimin önümüzdeki süreçte de devam edeceğine dikkat çeken Başkan Kaplan ekonomik kalkınmanın sürdürülebilmesinde ülke ekonomisindeki istikrarın da önemini vurguladı.

GIDA SANAYİNİN GELİŞİMİ İHRACATI OLUMLU ETKİLİYOR

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya'da gıda sektöründeki ihracatta en büyük payın GAİB'e ait olduğunu, Gaziantep sanayisinin çeşitliliğiyle her zaman canlılığını koruyacağını ve gıda sanayinin hızlı gelişimini anlatarak önümüzdeki süreçte dünyanın bütün ülkelerine ulaşılmış olacağını, bunu başarmak için uluslararası gıda fuarlarının yanı sıra seçilen pilot ülkelerde tanıtım faaliyetlerini büyük bir hızla sürdürdüklerini belirtti. Ziyaret sırasında bölgede meydana gelen gelişmeler ve alınması gereken tedbirlerle ilgili de karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.