Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrenciler çalışmalarını sergiledi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü 2. sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan resim sergisinin açılışı, GAÜN Cenani Konağı Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2019 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 00:52
Kaynak: İHA
Öğrenciler çalışmalarını sergiledi

RESSAMLIK DOĞUŞTAN GELEN BİR YETENEK

Serginin açılışında konuşan GAÜN Genel Sekreter Yardımcısı Nuh Okumuş, resmin, sayısal ve sözel dersler gibi çalışılarak öğrenilmeyeceğini ve resim yapmanın doğuştan gelen bir yetenek olduğunu söyledi. Nuh Okumuş, “Çalışarak sözel veya sayısal derslerde başarı sağlayabilirsiniz ama ne kadar çalışırsanız çalışın iyi bir ressam olamazsınız. Ressam, doğanın, eşyanın veya insanın resimlerini kendi algıladığı şekli ile soyut veya somut bir yaklaşımla yansıtan kişidir” şeklinde konuştu.

GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nazan Avcıoğlu Kalebek, sergide emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti. Doç. Dr. Ayhan Özer ise, “Resim Atölye dersinde desen dersinin çalışmalarını sergiliyoruz. Bu serginin oluşum sürecinde öğrencilerimiz yoğun bir çaba saffetti. Deneyim sağlamak için bu sergiyi açtık. Bu öğrencilerimiz için bir başlangıç. Eminim daha güzel işler yapacaklar.”

Açılış konuşmalarından sonra eser sahiplerine GAÜN Genel Sekreter Yardımcısı Nuh Okumuş, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nazan Avcıoğlu Kalebek ve Doç. Dr. Ayhan Özer tarafından sertifika takdim edildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.