Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Oğuzeli Belediyesi’nden kasaplara denetim

Oğuzeli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçede genelinde tavuk ve et ürünleri satışı yapan iş yerlerini denetlendi.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2017 10:16
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 12:08
Kaynak: İHA
Oğuzeli Belediyesi’nden kasaplara denetim

Et ve tavuk ürünleri satışı yapan iş yerlerini denetleyen Oğuzeli Belediyesi Zabıta ekipleri, mühürsüz ve kaçak olduğu tespit edilen et ve tavuklara el koyarak imha etti.

Kasap reyonlarının hijyenik tutumu ve ruhsat durumlarını gözden geçiren ekipler, kurallara uyan esnafa teşekkür ederken, kuralları ihlal edenlere ise gereken cezai işlemi uyguladı.

DENETİMLER ARTARAK DEVAM EDECEK

Vatandaşın sağlığının her şeyden önemli olduğunun altını çizen Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, ilçe genelinde denetimlerin artarak devam edeceğini söyledi.

Zabıta ekiplerinin ilçe genelinde birçok denetim yaptığının vurgulayan Kılıç, “Şimdi ise önemli gıda maddeleri arasında yer alan beyaz ve kırmızı etin satıldığı kasapları denetledik. İş yerlerinde yaptığımız denetimlerde et ürünlerinin mühürlerini, çalışanların portör muayenelerini, iş yerlerinin genel temizlik ve hijyen koşullarının uygunluğunu denetleyip, fiyat tarifesi, ruhsat ve diğer resmi belgelerini kontrol ederek, eksiklikleri olan veya standartlara uymayan kasaplara gerekli uyarıları yaptık. Oğuzeli Belediyesi olarak halk sağlığının korunması ve gıda güvenliği konusunda denetimlerimizi sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızdan mezbahane harici kesilmiş, kalitesi belli olmayan, kontrolden geçmemiş ve damgasız etleri almamalarını istiyoruz.’’ dedi.

ESNAFTAN BAŞKAN KILIÇ’A TEŞEKKÜR

Bu tür denetimlerin hem kendileri açısından hem de vatandaşın sağlığı açısından olumlu bulduklarını dile getiren esnaf, "Oğuzeli Belediyemizin yapmış olduğu uygulamaları yerinde ve olumlu buluyoruz. Gerek zabıta ekibimizi, gerek Oğuzeli Belediye Başkanımız Mehmet Sait Kılıç’ın vatandaş sağlığına göstermiş olduğu hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu tür uygulamaların yapılması çok doğru sonuçta insan sağlığını ilgilendiren çalışmalar yapılıyor. Bu tür uygulamaların yapılmasını hem biz işletmeciler hem de tüketiciler için daha faydalı olacağına inanıyoruz" dediler.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.