Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Osman Türkman'a vekil desteği

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2022 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 22:44
Kaynak: İHA
Osman Türkman'a vekil desteği

Hayvan yetişicilerinin yaşadığı sorunları ve Tarım Bakanlığının yanlış hayvancılık politikalarını eleştirdiği için hakkında soruşturma ve inceleme başlatılan Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Osman Türkman ile ilgili süreci gündeme taşıyan CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede; “Bu yapılanlar kabul edilebilir değildir. Gerçekleri söylen ve eleştiren insanlara tahammülü olmayan iktidarın, ülkede oluşturduğu baskı ve sindirme politikalarının sonuna yaklaşıyoruz” ifadelerin kullandı. 

Başta yem olmak üzere diğer girdi maliyetlerinin aşırı derecede artmasından dolayı çok zor günler geçiren ve zarar ettikleri için damızlık hayvanlarını kesmek zorunda kalan hayvan yetiştiricilerinin sorunlarını dile getiren birlik başkanına soruşturma açılmasını sert bir şekilde eleştiren Yılmazkaya, “Oda ve birlik gibi kuruluşların amacı temsil ettikleri sektörlerde yaşanan sorunları gündeme taşıyarak siyasi iktidarların çözüm ürütmelerini sağlamak. Ama görünen o ki hükümet yetkilileri hiç bir eleştiriye tahammül göstermediği gibi, eleştiride bulunan yapılara ve kişilere yönelik devlet eliyle sindirme politikaları yürütmektedir” ifadelerini kullandı.  

ODA BAŞKANIN YETKİLİLERDEN ACİL TEDBİR ALMASINI İSTEMESİNDEN DOĞAL NE OLABİLİR Kİ?

“Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de çok sayıda küçük ve büyükbaş hayvan yetiştiricileri son zamanlarda artan maliyetlerin etkisiyle kâr edemedikleri gerekçesiyle hayvanlarını kesime götürmek zorunda kalıyor veya çareyi yetiştiriciliği bırakmada buluyor. Artan yem fiyatları ve maliyetler yüzünden zarar ettiklerini ve hayvancılık sektörünün zor durumda olduğunu belirten küçükbaş hayvan yetiştiricileri, yetkililerin acil tedbirler almasını istemesinden doğal ne olabilir ki?” diyen Yılmazkaya konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi; “Geçtiğimiz günlerde Bakan Vahit Kirişçi’nin katılımı ile Gaziantep’te yapılan sektör toplantısında, Tarım Bakanlığının yanlış olan hayvancılık politikalarını eleştiren Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Osman Türkman’a hemen Ankara’dan soruşturma için başkontrolör gönderilmesi kabul edilebilir değildir.

Tarım Bakanlığı tarafında iş bilmez bir şekilde arka arkaya yapılan hatalar, küçükbaş hayvancılık sektörünü büyük bir krizin eşiğine sürüklemiştir. Sektörün büyük zarara uğradığı bu dönemde, yem fiyatları başta olmak üzere girdi maliyetleri artarken, üreticinin hayvanını değerinde satamaması krizi iyice derinleştirdi.

Bakanlığın almış olduğu yanlış kararlar yüzünden üreticinin durumunun her geçen gün daha kötüye gittiğini söylen, üreticinin sorunlarını aylardır dile getirmeye çalışan Birlik Başkanı Osman Türkman’a yapılan baskı gayri ahlakidir.

Gerçekleri söylen ve eleştiren insanlara tahammülü olmayan iktidarın ülkede oluşturduğu baskı ve sindirme politikalarının sonuna yaklaşıyoruz.

Allah’ın izni, milletin taktiriyle bu düzen böyle gitmeyecek!” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.