Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pamuk: 28 Mayıs'ın anahtarı Zafer Partisi'nde

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2023 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 12:27
Kaynak: İHA
Pamuk: 28 Mayıs'ın anahtarı Zafer Partisi'nde

Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve 28. Dönem Gaziantep Milletvekili Adayı Mehmet Pamuk, 28 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçimi'nin anahtarının Zafer Partisi'nde olduğunu söyledi. Pamuk, 14 Mayıs'ta yapılan seçimlerde de Zafer Partisi'nim hem Gaziantep'te hem de Türkiye genelinde bir başarı hikayesi yazdığını bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimi için geri sayım sürerken, Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve 28. Dönem Gaziantep Milletvekili Adayı Mehmet Pamuk, önemli açıklamalarda bulundu.

ZAFER PARTİSİ'NE EN ÇOK OY VEREN 3. İL GAZİANTEP OLDU

Pamuk, geride kalan 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde Zafer Partisi'nin Türkiye genelinde yüzde 2.28, Gaziantep'te ise yüzde 3.32 oranında oy aldığını belirterek, "Partimiz, Gaziantep'te Türkiye ortalamasından yüzde 45.61 oranında oy almıştır. Kayıtlı seçmen ve nüfus oranına göre Türkiye'de Zafer Partisi'ne en çok oy veren iller sıralamasında Gaziantep 3'ncü sıradadır. Oy sayısına göre ise Türkiye'de 8'nci sırada yer aldık. Bu Gaziantep halkının Zafer Partisi'ne verdiği desteğin çok önemli bir göstergesidir" dedi.

Zafer Partisi'nin kuruluşunun hemen ardından Türkiye genelinde çok kısa zamanda teşkilatlanma başarısı gösterdiğini kaydeden Pamuk, "Çok kısa zamanda teşkilatlanmamıza rağmen, staretejik bir karar ile 12 ilde seçime girmedik.

Oyların bölünmesini ve bu illerde HDP ile HÜDA PAR'ın başarılı olmasını istemedik" diye konuştu.

PARTİMİZE VERİLEN OYLAR BOŞA GİTMEDİ

Pamuk, hızlı teşkilatlanma sürecinde yaşanan bazı sorunları aşmış olmaları halinde Zafer Partisi olarak baraj sorunu yaşamamış olacaklarının ortaya çıktığını öne sürdü. Pamuk, "Kaldı ki bu durumda bile, oy kaybı olmasın boşuna gitmesin diye partimizi benimsediği halde oy vermeyen büyük bir kitle bulunmaktaydı. Artık, Zafer Partisi'ne verilen oyların boşa gitmediği ortaya çıkmıştır" ifadelerini kullandı.

28 MAYIS SEÇİMİNİN GALİBİNİ ATA İTTİFAKI BELİRLEYECEK

Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. tura kalmasıyla Zafer Partisi'nin ana bileşeni olduğu ATA İttifakı'nın seçimin anahtar partisi haline geldiğini ifade eden Pamuk, şunları söyledi:

"28 Mayıs'ta yapılacak seçimde; Ata İttifakı Adayı Sinan Oğan'ın yüzde 5,20 oyunu bir başka ittifaka taşıyıp taşımayacağımız sorularına cevabımız nettir.

ATA İttifakı'nın bu seçimde ağırlığı ve katkısı yüzde 5.20'nin de çok üzerinde üzerinde olacaktır. Çünkü, partimize sempati duymalarına karşın bazı çevrelerin etkisinde kalarak baraj endişesi ve boşa gider endişesi düşünen seçmen!

 Zafer Partisi'ne, gerekse de Cumhurbaşkanı adayımız Sinan Oğan'a oy vermeyen ya da sandığa gitmeyen kitle, 28 Mayıs'ta mutlaka sandık başına gidecektir. 

Bu kitle, destekleyeceğimiz, Cumhur veya Millet İttifakı olduğunda kitlesel hareket olacak ve desteklediğimiz İttifak, oy patlaması yapacaktır." diyen Pamuk,

Zafer partisi Milliyetçiliği ve ATATÜRKÇÜ Bakış açısını Ruhunda hisseden tek partidir” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.