Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şahin'den o projeye destek

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Çağdaş ve Bağımsız Yardımlaşma Derneği (ÇABA) tarafından hazırlanan “Evimizin Sağlık Elçileri” adlı projeye destek verecek.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2017 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 11:18
Kaynak: İHA
Şahin'den o projeye destek

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Çağdaş ve Bağımsız Yardımlaşma Derneği (ÇABA) tarafından hazırlanan “Evimizin Sağlık Elçileri” adlı projeye destek verecek. Proje kapsamında alanında uzman kişiler, sağlık konusunda doğru bilinen yanlışları ortaya koyarak insanları bilinçlendirmeyi amaçlıyor.

ANNELER BİLİNÇLENDİRİLECEK

İnsan sağlığını önde tutan bir bakış açısıyla “Önce Sağlık” diyen Başkan Şahin, proje danışmanlığını ünlü gazeteci Balçiçek İlter’in üstlendiği “Evimizin Sağlık Elçileri” adlı projeyi destekliyor. Projeyle ebeveynlerin bilgilendirilerek çekirdek aileden başlayan sağlık bilinciyle gelişen topluma katkı sağlanması amaçlanıyor. “Öğren, bilinçlen, çevreni bilgilendir” sloganıyla Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde düzenlenecek eğitim programlarına evlerdeki en iyi sağlık elçileri olan annelerin katılımının sağlanması ve bu eğitimlerde temel sağlık konusunda bilgilendirilmeleri planlanıyor.

3 BÖLGE VE ŞEHRE ULAŞILACAK

Genel sağlık bilgileri, çocuk sağlığı ve beslenmesi, aşı ile korunabilir hastalıklar, eklem ve omurga sağlığı, jinekoloji, onkoloji, iç hastalıklar ve geriatri konu başlıklarında verilecek yüz yüze eğitimlerin yanı sıra çeşitli online mecralar üzerinden annelere ulaşılması amaçlanıyor. Evimizin Sağlık Elçileri projesi kapsamında 2017 yılında 3 bölge ve şehirde, 2018 yılında 9 bölge ve şehirde yerel yönetimlerle işbirliğinde günübirlik toplu eğitimler düzenlenecek. “Sağlık Elçileri” eğitimi ve toplum bilinçlendirme çalışması her ilde Balçiçek İlter’in moderatörlüğünde, doktor ve sağlık görevlilerinin katılımı ile gerçekleştirilerek eğitimler sonunda katılımcılara “Evimizin Sağlık Elçisi” sertifikası verilecek. İlki 18 Kasım Cumartesi günü saat 13.00’da Gaziantep Ticaret Odası'nda gerçekleşecek olan bu önemli projeye, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de destek veriyor.

ÖNEMLİ İSİMLER GELECEK

TRT Haber kanalında yayınlanan ve son zamanların en popüler sağlık programlarından biri olan Dr. Cankurtaran ile hasta yakını programının sunucusu Dr. Özlem Cankurtaran’ın hastalıklardan korunmak ve aile sağlığı konusunda muazzam bilgiler vereceği projede, ünlü Estetik plastik uzmanı Op. Dr. Dilek Avşar da sağlık için estetik konusunda bilgi verecek.

Gaziantep’teki buluşmada ünlü işadamı ve spor yöneticisi Sadettin Saran’ın da konuşmacı olarak yer alacağı “Evimizin Sağlık Elçileri” projesiyle, katılımcıların her biri, alanında uzman ünlü konuk ve doktorların doğru bilgilendirmeleri ile doğru bilinen yanlışları fark etmeleri, yeni bilgiler edinerek bilinçlenerek çevrelerini de bilgilendirmeleri hedefleniyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.