Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seçimi Halit Acar kazandı

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2022 00:19
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 16:59
Kaynak: İHA
Seçimi Halit Acar kazandı

Acarsan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Halit Acar DEİK Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanlığı seçimini kazandı. Aynı zamanda Türkiye-Ortadoğu ve Körfez İş Konseyleri Başkan Yardımcılığı görevini de üstlenecek olan Acar, Türkiye ve Irak arasındaki ticaret hacmini geliştirecek projelerin önemine vurgu yaptı. 

İki yılda bir düzenlenen Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) İş Konseyleri Seçimli Genel Kurulu, DEİK üyelerinin katılımları ile gerçekleşti. İş Konseylerinin yeni başkan ve yürütme kurulları 2 yıllık çalışma dönemi için göreve geldi. Yapılan seçimler kapsamında Acarsan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Halit Acar Türkiye- Irak İş Konseyi Başkanı seçildi. Ticari diplomasinin önemine vurgu yapan Acar, üç yıldır bu görevi yürüten Taha Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Emin Taha’dan devraldığı bayrağı daha yükseklere taşımak için ekip olarak çalışacaklarını belirtti.

Seçimlerin büyük bir coşku içinde geçtiğini söyleyen Acar, seçilen 147 İş Konseyi Başkanından biri ve Türkiye-Ortadoğu ve Körfez İş Konseyleri Başkan Yardımcısı olmanın gururunu yaşadığını belirtti. Acar; “Türkiye-Irak İş Konseyi olarak önümüzdeki 2 yıllık dönemde Türkiye ile Irak arasındaki ekonomik ilişkileri en üst düzeye çıkartmayı hedefliyoruz ve bu hedef doğrultusunda ekip olarak gündüzümüzü gecemize katarak çalışacağız. Türkiye ihracat vizyonunu her geçen gün genişletirken, biz de Türkiye ve Irak arasında yeni ihracat köprüleri inşa etmek için yola çıkıyoruz” dedi.

Acar konuşmasını şöyle sürdürdü “Türkiye ve Irak arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi son derece kritik bir öneme sahip. Sınır komşuluğumuzun yanı sıra bu kadim coğrafyanın ortak kültürünü de paylaşıyoruz. Böyle bir ortamda, iki ülkenin ekonomik ilişkilerinin her zaman en üst düzeyde olması gerekiyor. Yakında yepyeni projelerle bu hedef doğrultusunda çalışmaya başlayacağız. Bu vizyonu tüm Ortadoğu ve Körfez coğrafyasına da yaymak en önemli önceliğimiz olacak” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.