Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Şehitlerimize ve gazilerimize borcumuzu asla ödeyemeyiz”

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2023 18:55
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 04:46
Kaynak: İHA
“Şehitlerimize ve gazilerimize borcumuzu asla ödeyemeyiz”

Çanakkale’nin dünya siyasi tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Kileci; “Vatan topraklarını korumak ve düşmanı kutsal topraklarımızdan püskürtmek için tarihteki en etkileyici ve unutulmaz kahramanlık örneklerinden biri olan Çanakkale Zaferi, sonuçları itibarıyla büyük yankı uyandırmıştır. Yedi düvele karşı elde edilen emsalsiz Çanakkale Zaferi, bir milletin azmiyle sürdürdüğü ve emin adımlarla bağımsızlığına giden yolda kanıyla, canıyla kendisini gelecek nesillere adadığı muazzam bir askeri mücadele örneğidir. Bugün yaşadığımız topraklara vatan diyorsak ve özgürce nefes alabiliyorsak sebebi kuşkusuz Atatürk’ün komuta ettiği silah arkadaşlarının, vatanımızı koruyan şehitlerimizin ve gazilerimizin vatan uğruna vermiş oldukları mücadeledir. Şehitlerimize ve gazilerimize olan borcumuzu asla ödeyemeyiz ama onlara lâyık olmak amacıyla vatanımıza hizmet etmeli, durmadan çalışmalı ve üretmeliyiz.” şeklinde konuştu.

Çanakkale Savaşı’nın kazanılmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri dehasının önemini belirten Kileci “Vatanımız uğruna verdiğimiz mücadelelerin en şanlısı diyebileceğimiz ve destanlara konu olan 18 Mart Çanakkale Zaferi hepimiz için çok önemli bir yere sahiptir. İlkokul sıralarında öğrenmeye başladığımız tarih derslerimizde hepimizin hem gurur duyduğu hem de içimizin sızladığı hikayelerin çıkış noktası Çanakkale olmuştur. Bu sebeple Çanakkale’mizin yeri milletimiz için ayrıdır ve hep de öyle kalacaktır. Vatanı korumak uğruna canından vazgeçen şehitlerimizin adeta anıt şehri niteliğinde olan Çanakkale sevgisinin kaynağı şüphesiz toprakları uğruna şehitlerimizin verdiği mücadeledir. Aradan 108 sene değil binlerce sene de geçse Çanakkale milletimiz için yerini ve önemini her daim koruyacaktır. Tarihe damgasını vuran ve askeri strateji dersleri çıkarılan Çanakkale Zaferi; dünyanın siyasi tarihini ve Anadolu’nun kaderini yeniden yazdırmıştır. Tarihte emsali olmayan Çanakkale Zaferi’nin kazanılmasında katkısı olan şehitlerimize, atalarımıza ve tabii ki Ulu Önder Atatürk’e borcumuzu asla ödeyemeyiz. Çanakkale’de göstermiş olduğu üstün başarılarla Anafartalar Kahramanı unvanını alan ve adını Anadolu’da duyuran Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal, silah arkadaşlarıyla beraber muharebe boyunca geliştirdiği strateji ve sergilediği önderlikle milletimize Çanakkale Zaferi’ni yaşatmıştır. Arıburnu, Conkbayırı ve Anafartalar cephesinde en önde çarpışan Atatürk, Milli Mücadele Dönemi’nde de siyasi ve askeri dehasını sergilemiş ve bizlere en büyük eserim dediği Cumhuriyet’i armağan etmiştir. Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümü münasebetiyle Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve vatan uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.