Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Silahların ve mermilerin havada uçuştuğu Gazi Şehirde ne huzur kaldı ne güven!”

Gaziantep ilinde son dönemlerde art arda yaşanan cinayetler, sokaklardaki silahlı çatışmalar ve yaşanan intihar vakalarını gündeme getiren CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıdı.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2022 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 03:36
Kaynak: İHA
“Silahların ve mermilerin havada uçuştuğu Gazi Şehirde ne huzur kaldı ne güven!”

Yılmazkaya, “Bir hekim olarak özellikle şunu belirtmeliyim ki; Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de insanlar çoluğunu çocuğunu, ailesini geçindiremediği için psikolojik olarak çöküş yaşamakta, peşi sıra yaşanan intiharlar ve alacak verecek cinayetleri ekonomik olarak bir çıkmazın içinde olan toplumun ruh hâlinin geldiği noktanın tam bir yansımasıdır” ifadelerini kullandı.

“Gün geçmiyor ki Gaziantep sokaklarında çatışma haberleri veya intihar olayları medyada yer almasın” diyen Yılmazkaya, “İntihar olayları, sokak çatışmaları ve cinayetler o kadar sık yaşanıyor ki adeta Gaziantep Gazi-Teksas’a dönmüş durumda” ifadelerini kullandı.

Kentte yaşanan asayiş olaylarındaki yüksek artışa dikkat çeken Yılmazkaya, geçim sıkıntısı ve ekonomik nedenler başta olmak üzere vatandaşın psikolojik olarak bir patlama sürecine girdiğini ifade etti.

“Ülkedeki bu kötü ekonomik durum böyle devam ederse, cinayetler ve intihar vakaları maalesef daha da artacak” diyen Yılmazkaya AKP Hükümetini de uyardı; “Biran önce çözüm üretilmeli! Saraydan bakınca vatandaşın halini kimse anlayamaz, sokağa inin” dedi.

OLAYSIZ BİR GÜN GEÇMİYOR!

Ülkedeki siyasi yönetimin 20 yıllık iktidarını eleştiren Yılmazkaya, Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

“Son günlerde Gaziantep'te yaşanan cinayetler, sokaklardaki silahlı çatışmalar, intiharlar ve çeteleşmiş grupların sokak kavgaları kentin huzurunu kaçırdığı gibi hemşerilerimizi de haklı olarak tedirgin etmektedir. Alacak verecek mevzuları, psikolojik ve ekonomik sorunlar, uyuşturucu ve birçok sosyal nedenlerden ötürü kentimizdeki intiharlar ve ölümler öyle bir noktaya geldi ki olaysız bir gün geçmiyor. Silahların ve mermilerin havada uçuştuğu gazi şehirde ne huzur kaldı ne güven” dedi.

HÜKÛMETİN YARATTIĞI TAHRİBATIN BEDELİNİ GAZİANTEP OLARAK HEP BİRLİKTE ÖDEMEKTEYİZ!

Yılmazkaya, “Gaziantep âdeta Teksas'a döndü. İnsanlar çoluğunu çocuğunu, ailesini geçindiremediği için psikolojik olarak çöküş yaşamakta, peşi sıra yaşanan intiharlar ve alacak verecek cinayetleri ekonomik olarak bir çıkmazın içinde olan toplumun ruh hâlinin geldiği noktanın tam bir yansımasıdır. Ülkedeki kötü siyasi yönetimin yirmi yılda toplumda yarattığı yıkımın, ahlaki yozlaşmanın, eğitimde ve yaşamdaki kalitesizliğin, psikolojik ve sosyolojik tahribatın yarattığı bedeli Antep olarak hep birlikte ödemekteyiz” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.