Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sözen’in 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektör V. Prof. Dr. Edibe Sözen “30 Ağustos Zafer Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2019 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 23:49
Kaynak: İHA
Sözen’in 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

HKÜ Rektör V. Sözen mesajında, ”Emperyalistlere karşı milletçe kazanılan en büyük zaferlerden biri kabul edilen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun” dedi. Sözen, şunları dedi:

“Milletimiz, bağımsızlığını korumak ve ülkesine vurulmak istenen zincirlerden kurtulmak için 30 Ağustos 1922’de, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başkumandanlığında kadın,erkek; genç,ihtiyar ve her bir bireyinin cesurluluğu ve kararlığıyla “Büyük Taaruz”u gerçekleştirerek emperyalistlerin emellerini hezimete uğratmıştır. Milletçe birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek sarsılmaz irademizin bugünlere kadar geldiğini ve hiçbir zaman bağımsızlığımızdan ödün vermediğimizi tarihimize bakarak görebiliyoruz. 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da başlayan ve öncesinde de bağımsızlık mücadelelerin yaşandığı coğrafyamızda eşsiz kahramanlık öykülerini bulabiliriz. Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kurucusu ve Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, Çanakkale, Kurtuluş Savaşı ve 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor ve kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.