Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sucu’dan 24 Kasım mesajı

CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2017 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 11:07
Kaynak: İHA
Sucu’dan 24 Kasım mesajı

CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Öğretmenlik gibi kutsal bir mesleğin AKP hükümeti tarafından getirildiği noktanın içler acısı olduğunu söyleyen Sucu, “Bu güzel günü keşke keyifle kutlayabilseydik” dedi.

İl Başkanı Sucu 24 Kasım Öğretmeler Günü mesajında şu ifadelere yer verdi: “Yurdumuzun her köşesinde, en zor şartlarda görevlerini büyük bir özveriyle devam ettiren öğretmenlerimiz her türlü övgü ve takdire layıktır. Hepimiz, bizleri bu günlere getiren öğretmenlerimize gönül dolusu şükran ve minnet borçluyuz.

ÖĞRETMENLER ÇAĞDAŞ TOPLUMUN MİMARLARI

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, “Eğitim, bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder” sözleriyle eğitime verdiği önemi göstermiştir. Yine Büyük Önder’e; “Cumhurbaşkanı olmasaydınız, ne olmak isterdiniz?” sorusu yöneltildiğinde; “Milli Eğitim Bakanı olarak eğitim davasına hizmet etmek isterdim” cevabını vermesi, O’nun eğitimin, millet hayatındaki olması gereken yeri ve önemine ne kadar büyük değer verdiğinin bir diğer göstergesi olmuştur. Bugün aydınlanma devrimlerinin yılmaz savunucusu, Cumhuriyetimizin ışığı öğrencilerimizi yetiştirecek olan öğretmenlerimiz, kendisini daha da yetkinleştirip güçlendirecek, toplumda saygınlığını sürdürecek olanaklardan ve mesleki haklarından ne yazık ki yoksundur.

SIKINTILAR DAHA DA DERİNLEŞTİ

Öğretmenlerin toplumsal statüleri, ekonomik, sosyal ve özlük hakları, son 15 yılda ciddi şekilde gerilediğini ifade eden Başkan Sucu, “Eğitim sisteminde yaşanan köklü değişiklikler, Öğretim Birliği ilkesiyle bağdaşmayan uygulamalar, okul dönüşümleri, siyasi kadrolaşma, yandaş yönetici atama gayreti, eğitimin dini referanslara göre şekillendirilerek laik ve bilimsel yapısının yok edilmek istenmesi gibi temel sorunlar, öğretmenlerimizin yaşadığı sıkıntıları daha da derinleştirmiştir. Çağdaş, ilerici, Atatürk aydınlığını rehber edinen öğretmenlerimizin ve yöneticilerimizin eğitim sisteminden tasfiyesi de son dönemde hızlanmıştır. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, geleceğimize kendini adayan, çağdaşlığı, bilimi kendilerine rehber edinen gerçek yurtsever öğretmenlerimizin katkıları ve onların yetiştirecekleri özgür düşünceli, donanımlı ve nitelikli çocuklarımız ile Başöğretmenimiz’in bizlere gösterdiği “muasır medeniyet” hedefine hep birlikte yürüyeceğiz. Bu düşüncelerle, Millet Mektepleri’nin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği 24 Kasım’da, Başöğretmenimizin yolunda fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirme sorumluluğu ve bilinciyle hareket eden tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyor, aramızdan ayrılan tüm öğretmenlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.