Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Teknoloji üretmeliyiz

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Adayı İlker Bay, artık ağır sanayinin değil teknoloji üreten hatta ağır sanayiye teknoloji üreten firmaların daha değerli olduğunu vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2018 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 18:41
Kaynak: İHA
Teknoloji üretmeliyiz

Bay, “Bizim artık endüstri 4.0, robotik teknolojiler, yaşanabilir akıllı şehirler gibi kavramları görüp uygulamaya geçmemiz gerekir” dedi. 

24 Haziran’da yapılacak olan seçimlere dur durak bilmeden çalışan İlker Bay, gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bay, “Eğitim, Adalet ve fırsat eşitliği alanlarında ciddi reformlar ile başlayıp 5 yıl içinde tekrar hak ettiği yerdeki büyük Türkiye Cumhuriyeti idealini başarmalıyız” ifadelerini kullandı.

SEVİYELİ VE SAYGIN OLMALIYIZ

Türkiye’nin kutuplaşmalardan çok çektiğini kutuplaşmanın ülkeye her daim zarar verdiğini savunan İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Adayı İlker Bay, şöyle konuştu: Türk İnsanının Politik gündemden uzaklaşmaya ihtiyacı var. Referandumlar, seçimler, kızgın tartışmalar, ortalama her yerde aynı ve birbirinden farkı olmayan insanların birbirine kızgınlaştırılması, bunların bu ülkeye fayda getireceği konusunda en ufak fikri olan var mıdır? Oysa bir ülkeyi sevmekte birleşenler öncelikle birbirini sevmekte mecburdurlar. Hain ve benzeri söylemlerin yerini saygılı ve seviyeli söylemler almalı öncelikle. Ülkenin geleceği olan nesillere büyük saygısızlık ve haksızlık yapılıyor. Dünya bambaşka bir noktaya gidiyor ama gençlik günlük politik tartışmaları izlemek durumunda kalıyor. Türk gençliği istisnasız hiçbir politikacının arkasından gitmemeli, seçmenin rolü sandığa gidip oyunu kullanmak ve ülkeyi yöneteceğine inandığı kişi ya da partiye oy vermektir, parti ya da kişi için kavga etmesini istemek, savaşmasını istemek ülkenin geleceğine asıl ihanettir.”

ARTIK TEKNOLOJİ ÜRETMELİYİZ

Teknoloji yatırımlarına hız verilmesi gerektiği fikrinin altını çizen Bay, artık ağır sanayinin değil teknoloji üreten hatta ağır sanayiye teknoloji üreten firmaların daha değerli olduğunu vurguladı. Bay, “ Geçtiğimiz beş yıl içinde devasa global firmalar ilk 500 deki yerlerini teknoloji firmalarına bıraktılar, yani artık ağır sanayi değil teknoloji üreten hatta ağır sanayiye teknoloji üreten firmalar daha değerli. Gelecekte imalat yapan firmalar elbette olacak, ama teknoloji üreten firmalar ve o teknoloji firmalarına destek olan teknoloji firmaları en değerli firmalar olacak. Hatta birinci kısım gerçekleşmiş durumda. Türkiye milenyum adı verilen çağın başından itibaren çok tren kaçırdı, hep bahsedilen genç ve dinamik nüfustan faydalanılamadı, sebeplerine en güzel örnek eski ulaştırma bakanı ve şimdiki başbakan Binali Yıldırım’ın bulut teknolojileri hakkındaki “abur cubur atıyorsun işte hikmetinden sual etmemek lazım” benzetmesi gösterilebilir. Şimdi o bulut teknoloji firmalarının durumuna bakacak olursak birkaç ülkenin bütçesinden büyükler. Özellikle Bilişim Teknolojilerinden bu kadar uzak bir iktidar ile bulunduğumuz çağda kalkınma mümkün değil. Teknoloji harikası köprü diye bir şey yok, 1900’lü yıllarda bunu söyleyebilirdiniz, ABD’ ye gidiniz her 100 km’de bir o zamanın teknolojik köprülerinden bol bol görürsünüz. ABD ve Avrupalı bir çok şirket Çin’den üretimini çekiyor artık, o devir artık geçti. İnsansız fabrikalar, otonom cihazlar, araçlar, otonom askeri araçlar dönemi çoktan başladı. Artık teknoloji tarım’ ın bile en önemli parçası, bunu görmek ve harekete geçmek gerek, yoksa endüstri 4.0 devriminin dışında kalan ülkelerin yaşayacağı yıkım, sanayi devriminden daha dramatik olacak” dedi.

İKTİSADİ BÜYÜKLÜĞÜNLE KORKUTMALISIN

İlker Bay, Türkiye’nin artık endüstri 4.0, robotik teknolojiler, yaşanabilir akıllı şehirler gibi kavramları görüp uygulamaya geçmesi gerektiğini kaydetti. Bay, sözlerine şöyle devam etti: “ Tabi bunun yolu da bugüne kadar olduğu gibi bir destek bütçesi çıkaralım birkaç arkadaşa da bu bütçeyi kullandıralım, dostlar da alışverişte görsün şeklinde olmamalı. Peki bunu başaracak kudret İYİ Parti’de var mı? Evet ,size en küçük örneği Genel başkan yardımcımız Buğra Kavuncu üzerinden verebilirim. Çok uluslu bir firmanın genel müdürlüğünden ayrılıp İYİ partiye geldi. Bakın bu adam her yerde dijital dönüşüm anlatıyor. İYİ parti kadrolarının ilk günden itibaren atacağı en ciddi adımlar teknoloji ve üretim alanında olacak. Yıllar öncesinden başlayarak IOT ve Endüstri 4.0 alanında dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım, bir çok firmanın da dijital dönüşüm projelerini yaptım. Türkiye’de hala bu trendleri yakalayacak ve öncü olacak potansiyel var. 60 model 80 model siyasetten bir kurtulabilirsek, siyasilerin Türkiye’nin gerçek gündemine odaklanmalarını sağlayabilirsek insanlarımızdaki potansiyeli göreceğiz. Uluslararası ilişkiler söz konusu olduğunda her şey iktisada dayanır ve insanlar arası ilişkiler gibi ebedi bir düşmanlık ve ebedi bir dostluk söz konusu değildir. Heyyyt , Sen kimsin falan demek için önce iktisadi büyüklüğünle korkutmalısın. İktisadi kalkınma için de bu dönemde teknolojik atılım yapmak şarttır.”

EĞİTİM VE ADALET ALANINDA REFORMLAR YAPILMALI

Türkiye olarak eğitim, adalet ve fırsat eşitliğini tesis etmeden başarıyı yakalayamayacağımız kaydeden İlker Bay, “ 2001 den 2011 yılına kadar bütün gelişmekte olan ülkeler ne kadar büyüdü ise Türkiye de o kadar büyüdü, eksik ya da fazla değil. Kişi başına düşen milli gelir 10 bin seviyesine çıktı ve son dönemde de 9 bin seviyesine geriledi. Bütün gelişmekte olan ülkeler arasından birisi fark yarattı, o da Güney Kore. Tabi kolay değil, beton ve bina ile olacak iş değil. Eğitim, Adalet ve fırsat eşitliğini tesis etmeden bu başarıyı sağlayamazsınız. İnşaat sektörü ile kişi başına düşen milli geliri 15 bin seviyesine çıkarmış bir ülke gösteremezsiniz. Güney Kore ‘yi incelemeliyiz ya da bu dönüşümde başarılı olmuş başka ülkeleri. Eğitim, Adalet ve fırsat eşitliği alanlarında ciddi reformlar ile başlayıp 5 yıl içinde tekrar hak ettiği yerdeki büyük Türkiye Cumhuriyeti idealini başarmalıyız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.