Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tekstil konfeksiyonu çıkış arıyor

Penye, Konfeksiyon ve İmalat Hazır Giyim Derneği (PENKON) Başkanı ve Moda Hazır Giyim Federasyonu Bölge Koordinatörü Reis Reisoğlu, tekstil konfeksiyonunun masaya yatırıldığı Gaziantep Çalıştayı’nda, ihracat için seferberlik çağrısı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2022 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 05:18
Kaynak: İHA
Tekstil konfeksiyonu çıkış arıyor

Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, İhracatı Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Kasım Akdeniz ve sektör temsilcilerinin katıldığı çalıştayda, ihracat kültürünün geliştirilmesi, markalaşma ve finansa erişim gibi önemli başlıkların üzerinde duruldu.

GAZİANTEP SEKTÖRÜN LOKOMOTİFİ

PENKON Başkanı Reis Reisoğlu, Gaziantep’in sektörün lokomotif illerinden biri olması, işgücü ve öz sermayesi ve sektörel birikimine rağmen ihracatta istenilen noktaya gelemediğine işaret ederek, “Kentimiz girişimci ruhu, ticaret ve sanayideki öncülüğü ile gerek bölgesinde gerekse gerekse ülke genelindeki dikkat çeken bir merkez. Tüm sektörlerin toplamı olarak bakarsak bugün 10.1 milyar dolarla Türkiye genelinde en fazla ihracat yapan il sıralamasında 5. konumda” dedi.

“İSTEDİĞİMİZ POZİSYONDA DEĞİLİZ”

Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği verilerine üzerinden örnekler veren Reisoğlu,  “Gaziantep ile birlikte Diyarbakır, Cizre, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Şanlıurfa, Kilis ve Adıyaman toplamında geçen yıl yüzde 14 artışla sadece 274 milyon dolarlık bir konfeksiyon ihracatı gerçekleştirmişiz. Aynı bölge 2.3 milyar ihracatla tekstil ve tekstil hammaddeleri açısından Türkiye’nin lokomotif bölgesi. Üretim gücümüz, yüzde 100 kendi öz sermayemiz, sektörel bilgi birikimiz, genç işgücümüz ve tekstil sektöründe lider bir bölge olmamıza rağmen hazır giyim ihracatında istediğimiz noktaya gelemedik” diye konuştu.

“HEP BİRLİKTE, EL ELE İHRACAT SEFERBERLİĞİ”

Valilik, belediye başkanları, ticaret ve sanayi odaları, meslek örgütleri, STK’lar, şehrin tüm kanaat önderlerinin desteği ve el birliğiyle ihracatta bir seferberlik başlatılması gerektiğine dikkat çeken Reisoğlu, “Gaziantep’in tarihi ve kültürel cazibesi, gastronomi turizmindeki yakaladığı uluslararası başarının rüzgarından da yararlanarak bunu başarabiliriz. Ama hepsinin başında buradaki üreticimizin ihracatçı kültürünü geliştirmemiz, destek sağlamamız, rehberlik etmemiz gerekiyor. Bugün burada İhracatı Geliştirme A.Ş. (İGE) Genel Müdürü Sayın Kasım Akdeniz’in vereceği bilgiler bu yüzden bizim için çok önemli. İhracatçının finansmana erişimi için kurulan İGE’nin bu anlamdaki destekleri özellikle ağırlıkta KOBİ düzeyindeki hazır giyimcilerimizin ihracatının artırılmasına katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum. Bu çerçevede Gaziantep’e gelerek değerli bilgileri paylaşacak olan İGE Genel Müdürü Sayın Kasım Akdeniz başta olmak üzere, Türkiye’nin dört bir yanından gelen Moda ve Hazır Federasyonu üye dernek başkanlarına ve yönetim kurulu üyelerine ve Gaziantepli sektör mensubu arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.” dedi.

ORTAK AKIL

Çalıştayda, Gaziantep Valisi Davut Gül, üreten ve katma değer yaratan tüm kesimlerin yanında olduklarına dikken çekerken GTO Başkanı Tuncay Yıldırım ülkenin ve kentin ihracat ile kalkınacağını, GSO Başkanı Adnan Ünverdi, sektörün sorunlarını aşması için oda olarak ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını anlatırken; İhracatı Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Kasım Akdeniz, üreten kesimin finansa erişimi konusunda bir sunum yaptı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.