Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİRYAKİOĞLU’NDAN TL’YE DESTEK ÇAĞRISI

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, GTB üyelerine dövizlerini bozdurarak Türk Lirasına (TL) çevirmeleri ve ticaretlerini TL üzerinden yapmaları çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2016 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 00:33
Kaynak: İHA
TİRYAKİOĞLU’NDAN TL’YE DESTEK ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, halkın elinde bulundurduğu dövizi Türk lirasına dönüştürmesi yönünde yaptığı çağrıları doğru ve yerinde bir karar olarak gördüklerini belirten GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, "Birçok ülkenin yerel para birimleriyle ticaret yapmak için harekete geçtiği ve bu konuda çeşitli görüşmelerin sağlandığı bir dönemde milli paramızı sığınılacak en güvenilir liman olarak görmekteyiz" dedi.

Gaziantep Ticaret Borsası ve Borsa Gaziantep Platformu’nun yaklaşık 3 bin üyesine seslenerek Türk Lirasına destek vermeleri çağrısında bulunan Tiryakioğlu, “Mevduatında dövizi olan tüm üyelerimizi paralarını TL veya altına dönüştürmeye, ticaretlerini de Türk Lirası üzerinden yapmaya davet ediyoruz. Bu şekilde döviz yerine kendi paramız değer kazanacaktır" ifadelerinde bulundu.

Türkiye üzerinde kirli oyunlar oynamak isteyen şer odaklarının 15 Temmuz’da topla, tankla, uçakla yapamadıkları darbe girişimini şimdi ekonomi üzerinden tekrar sahneye koyma çabası içerisinde olduğunu vurgulayan Tiryakioğlu, " Aziz milletimizin vatan sevgisi, cesareti ve azmiyle 15 Temmuz'da bertaraf ettiği bu çirkin oyun bugünde aynı ruh ve milli duruşla yine bozulacaktır. Halkımız Cumhurbaşkanımızın çağrısı doğrultusunda hareket ederek milli parasına sahip çıkacaktır "diye konuştu.

GTB’nin döviz kuruyla işlem yapmadığını ve şimdiye kadar da bankalarda herhangi bir döviz hesabının bulunmadığını belirten Tiryakioğlu, bu tarihten itibaren de ileriye dönük dövizle ilgili hiçbir yatırım hesaplarının ve projelerinin söz konusu olmayacağını dile getirdi.

Son günlerde gündeme gelen yerel para birimi ile komşu ülkelerle ticaretin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması görüşünü de benimsediklerini vurgulayan Tiryakioğlu, ülkeler arasında oluşturulacak güçlü bir dayanışma ve işbirliğiyle uluslararası para sistemine hakim dolar ve euro'nun egemenliğinin kırılabileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.