Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye büyümesini sürdürüyor

TBMM Meclis Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Türkiye'nin yaşanılan bütün olumsuzluklara büyümeye devam ettiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2017 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 19:25
Kaynak: İHA
Türkiye büyümesini sürdürüyor

Koçer, TÜİK'in açıkladığı verileri değerlendirdi. Koçer, verilere göre, Türkiye'nin 2016'nın dördüncü çeyreğinde yüzde 3.5 ve yıllık bazda toplam yüzde 2.9 büyüdüğünü söyledi.

Koçer, şöyle devam etti:

"Darbe teşebbüsü ve terör olayları nedeniyle 2016'nın olağandışı bir yıl olması dikkate alınacak olursa Türkiye'nin nasıl bir potansiyele sahip olduğu çok açık görülecektir. Büyüme beklentisinin 1.9 olduğu bir dilimde gerçekleşmenin 3.5 olmasını çok önemli buluyorum. Avrupa ülkelerinin büyüme ortalaması yüzde 1.2 iken Tükiye'nin yakaladığı bu büyüme büyük bir başarıdır. 3'üncü çeyrekte üst üste yaşadığımız olumsuzluklara rağmen gerçekleşen büyüme rakamları 2016 yılını çok güzel bir biçimde kapattığımız kadar 2017'ye de umutla bakmamız anlamına da geliyor."

İhracat rakamları ile 2017 yılına güzel bir başlangıç yapıldığını anımsatan Koçer, "Bunun yanı sıra sanayi sektörü büyümesinin yüzde 4.5 ve yatırımların yüzde 2 büyümesi 2017 yılında yeni bir büyüme serisi yakalanabileceğine işaret ediyor. Yakın zamanda başlatılan istihdam seferberliği, teşvikler, kredi erişiminin kolaylaşması, vergisel indirimler ve Merkez Bankasının sıkı duruşu gibi faktörler bu olasılığı güçlendirmektedir. Gelişen ülke piyasaları arasında Türkiye güçlü duruşunu sürdürüyor. Açıklanan tüm bu veriler Türkiye'nin yakaladığı büyüme ivmesini kalıcı kılmayı başarabileceğine işaret ediyor. Biz bunu başaracak güce ve azme sahibiz. Kendimize güvendiğimiz, ülkemize güvendiğimiz sürece daha çok başarı hikayeleri yazacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.