Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ulu Önder Atatürk’ü saygıyla anıyoruz

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, “10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası” dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2017 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 01:37
Kaynak: İHA
Ulu Önder Atatürk’ü saygıyla anıyoruz

Tiryakioğlu, mesajında, Türk istiklal mücadelesinin başkomutanı ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 79’uncu yılında saygı, rahmet ve minnetle andıklarını ifade etti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vatanına ve milletine yüce duygularla bağlı, büyük bir komutan ve devlet adamı olmasının yanı sıra, çok sevdiği vatanı uğruna verdiği mücadeleyle tüm dünya milletlerinin takdirini kazanmış ve derin sevgisine mazhar olmuş bir lider olduğunu belirten Tiryakioğlu, mesajında şu görüşlere yer verdi:

 “Milletimizin istiklal mücadelesine liderlik ederek, çağdaş uygarlık kapılarını bizlere açan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet gibi önemli bir kazanımı ulusumuza miras bırakmıştır. Vatan sevgisi, ileri görüşlülüğü, fikir adamlığı ve eserleriyle yaşadığı yüzyıla damga vuran Atatürk, aynı zamanda bağımsızlık yolunda verdiği mücadeleyle mazlum tüm milletler içinde kurtuluş yolunda umut kaynağı olmuştur. Böylesi büyük ve sevilen bir liderin ebediyete intikal edişinin yıl dönümünü bir matem olarak değil, onun fikirlerini daha iyi anlamak, yaşatmak ve uygulamak için fırsat olarak görüyoruz. Bu nedenle, 'Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine sadakat gerekir' sözlerinden hareketle, Ulu Önder’in fikirlerinin yaşatılması ve geleceğe taşınması ortak sorumluluklarımızın başında gelmekte. Atatürk’ün gösterdiği hedefler doğrultusunda genç Cumhuriyetimizi 2023 hedeflerine taşımak ve dünyanın en güçlü ekonomileri arasında yer alan müreffeh bir ülke yapabilmek adına her zamankinden çok daha fazla çalışmamız ve üstün gayret göstermemiz gerekiyor. Tüm bu duygular içerisinde İstiklal Mücadelemizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının  sene-i devriyesinde saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.