Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Gül’den 23 Nisan kutlama mesajı

Gaziantep Valisi Davut Gül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolasıyla kutlama mesajı yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2019 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 00:08
Kaynak: İHA
Vali Gül’den 23 Nisan kutlama mesajı

Vali Gül, “Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 99. yılını kutlamanın mutluluğunu, onurunu ve gururunu bir kez daha yaşıyoruz. Gazi Meclisimizin 23 Nisan 1920’de açılması ile millet egemenliği resmen hayata geçirilmiş; bu önemli gün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan edilmiş dünyada kutlanan ilk ve tek çocuk bayramıdır.

Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu bayramı, dünya çocukları arasında sevgi ve dostluk bağlarının geliştirilmesi ve tüm insanların barış içinde yaşayacakları bir dünyanın oluşmasına katkıda bulunmak için her yıl coşkuyla kutluyoruz.

23 Nisan 1920 yılında açılan TBMM bu anlamı ile ulusal egemenlik adımlarından birini tamamlamış ve halkın yönetimde söz sahibi olması sağlanmıştır. Mustafa Kemal Atatürk bu mutlu günü geleceğimiz olan bugünün küçükleri yarının ise büyükleri, yöneticileri, iş adamları esnafları, çiftçisi, işçisi, siyasetçisi olan çocuklara armağan etmiştir.

Bağımsızlığımız bizim en değerli varlığımızdır. Türk milleti geçmişten bu güne egemenliğini yitirmemiş ve onu kaybetmemek, ona sahip çıkabilmek için çok zorlu mücadeleler vermiştir. Böylece dünya tarihinde adından sık sık söz ettirerek şerefli bir geçmişe sahip olmuştur. Egemenliğimiz uğruna verdiğimiz en önemli, en anlamlı mücadelemiz Kurtuluş Savaşı’mızdır. Milli Mücadele’mizin kazanılmasından sonra kurulan Cumhuriyetimiz, egemenliğin millet iradesine verilmesiyle gerçek anlamını kazanmış, Atatürk’ün “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözleri ile tescillenmiştir.

Sevgili Çocuklar,

Sizler, geleceğimizin umudu, aydınlık yarınlarımızsınız sizlere inanıyoruz ve güveniyoruz. Şehit kanlarıyla sulanmış aziz yurdun vatandaşları olarak hepimize düşen en önemli görev; omuz omuza vererek, birlik ve beraberlik içinde ülkemizi her alanda en ileriye taşımak için yılmadan, büyük bir azim ve kararlılıkla çalışmamızdır. Ancak bu şekilde ecdadımızın destanlar yazarak elde ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni gelecek nesillere daha güçlü bir şekilde taşıyabiliriz.

Bu duygu ve düşünceler ile siz çocuklarımıza armağan edilen bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, onun silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi, minnet ve şükranla anıyor, bu günün dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesi temennisiyle sizleri sevgiyle kucaklıyorum.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.