Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

VATANDAŞIN SAĞLIĞINDAN TASARRUF ETMEK İSTİYORLAR!

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2021 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 08:25
Kaynak: İHA
VATANDAŞIN SAĞLIĞINDAN TASARRUF ETMEK İSTİYORLAR!

CHP Gaziantep Milletvekili Eczacı İrfan Kaplan, SGK’nın yaygın kullanılan 52 ilacı geri ödeme listesinden çıkartmasıyla ilgili TBMM’ye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Kaplan, “Sağlıkta tasarruf olmaz. Vatandaşların en çok kullandığı ilaçları ödeme listesinden çıkarmak hangi akla mantığa sığıyor, anlamış değiliz” dedi.

Milletvekili Kaplan, “Antienflamatuar ilaçlar olarak adlandırılan ağrı ve iltihaplanma tedavisinde lokal olarak kullanılan spreyler, eklem-kas ağrısı tedavisinde kullanılan jel ve merhem gibi topikal ilaçlar, çocukların diş çıkarma döneminde lokal kullanılan ağrı kesici topikal ilaçlar, ağız ve boğaz spreyleri olmak üzere toplam 52 ilaç, SGK geri ödeme listesinden çıkartıldı. Sosyal devlet anlayışını AKP yine yok sayıyor. Saraylarında şatafatlarından ödün vermeyenler, vatandaşların sağlığından etmeye devam ediyor. Ekonomik krizin pik yaptığı bir dönemde, en yaygın kullanılan ilaçları da vatandaşın cebinden çıkarıyorlar” diye ifade etti.

EŞDEĞER İLAÇ FİYAT UYGULAMASI DA VATANDAŞA YÜK GETİRECEK!

Kaplan, eşdeğer ilaç taban fiyat uygulamasının yüzde 10’dan yüzde 5’e düşürülmesi ile ilgili de “Eşdeğer ilaçlara vatandaşların en az yüzde 5 daha fazla fiyat farkı ödemesi gerekecek. Yani yine vatandaşa yük getirecek bir değişiklik oldu. Vatandaşlar daha fazla fiyat farkı ödeyecek. Bu akla mantığa sığmayan, vatandaşın sağlık hakkını kısıtlayan düzenlemelerin sosyal devlet anlayışıyla hiçbir alakası yoktur. SGK ivedilikle bu düzenlemeden vazgeçmelidir” dedi.

BAKAN KOCA’YA SORULAR

  • Vatandaşların en çok kullandığı 52 ilaç neden SGK’nın geri ödeme listesinden çıkarılmıştır?
  • Eşdeğer ilacın referans bandının yüzde 5’e çekilmesinin nedeni nedir?
  • Vatandaşların sağlığa erişim hakkını kısıtlandığı bu düzenlemeden vazgeçmeyi düşünüyor musunuz?

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.