Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vedat Özkeçeci İlkokulu törenle açıldı

“Gaziantep’in Kurtuluşunun 100’üncü Yılında 100 Hayırsever” projesi kapsamında protokolü imzalanan, hayırsever Özkeçeci ailesinin destekleri ile yapılan 32 derslikli Vedat Özkeçeci İlkokulu düzenlenen törenle açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2023 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 12:33
Kaynak: İHA
Vedat Özkeçeci İlkokulu törenle açıldı

Açılışa Gaziantep Valisi Davut Gül’ ün yanı sıra Gaziantep Milletvekilleri Derya Bakbak, Mehmet Erdoğan, Abdullah Nejat Koçer, Ahmet Uzer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Kaymakamı Abdul Kadir Duran, Şehitkamil Belediye Başkanı Mehmet Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Hayırsever Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyüp Özkeçeci ve ailesi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Vedat Özkeçeci İlkokulu’ nun açılış töreninde konuşan Vali Davut Gül; “‘Gaziantep’in Kurtuluşunun 100’üncü Yılında 100 Hayırsever’ projesini başlatırken biz Gaziantep’ e güveniyorduk. Projemize destek o kadar büyük oldu ki ‘Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Hayırsever’ projesini de başlattık. Bu projemiz de büyük ilgi görüyor. Böylelikle Gaziantep’ e Cumhuriyet tarihinin en büyük eğitim yatırımını yapmış oluyoruz. Yaklaşık 80 yılda yapılan derslik sayısına 2 yıl için de ulaşmış olduk. Yapılan derslik sayılarının ve okulların fazlalığı velilerimizin öğrencileri ile ilgili sıkıntılarına da çözüm sağlamış olacak. İnşallah her öğrencimiz okul öncesi ile başlayıp çok iyi bir şekilde eğitim almış olacak.” sözlerine yer verdi.

Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan; “Çocuklarımızın geleceği ülkemizin geleceğidir. Bugün burada Ak Parti İl Başkanımızın babasının adına yaptırdıkları okulun açılışını yapıyoruz. Memleketimize bu eğitim yuvasını kazandırdıkları için kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer; “Bu Cuma gününde hayırlı bir işe iştirak etmekten mutluluk duyuyorum. Eyüp Özkeçeci’ ye ve ailesine teşekkürlerimi sunuyorum. Babaları Vedat Bey düzgün, işini çok iyi yapan bir iş adamıydı.” dedi.

Gaziantep Milletvekili Abdullah Nejat Koçer; “Gaziantep olarak Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımını gerçekleştiriyoruz. Okul açılışları hız kesmiyor. Neredeyse her hafta bir okul açıyoruz. Eyüp Özkeçeci’ nin şahsında bütün hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Gaziantep’ te eğitim gören öğrencilerimiz yapılan yatırımlarla birlikte önümüzdeki yıllarda çok iyi eğitimler alacak.” dedi.

“Bu güzel günde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum.” sözleri ile konuşmasına başlayan Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak konuşmasının devamında; “Gaziantep eğitime çok önem veren bir şehir. Hayırseverlerin desteği ile okul öncesi eğitimden başlayarak eğitim alanında çok güzel yatırımlar yapıldı. Türkiye Yüzyılında Gaziantep’ i eğitim alanında öncü şehir olarak taşıyacağız.” ifadelerine yer verdi.

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin; “Çok özel bir açılıştayız. Ailenin temsilcisi olan yol arkadaşımız İl Başkanımız Eyüp Özkeçeci’ nin babasının adını yaşatacak olan okulun açılışını yapıyoruz. Hayırseverimize çok teşekkür ediyorum. Evlatlarımız bizim eserlerimiz. Türkiye Yüzyılının yeni hayırseverleri bizim evlatlarımız olacak. Evlatlarımızdan tek isteğimiz onlar için sunduğumuz fırsatları değerlendirmeleri.” sözlerine yer verdi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şehitkamil belediye Başkanı Mehmet Rıdvan Fadıloğlu konuşmalarında: “Hayırseverimiz Değerli İl Başkanımız Eyüp Özkeçeci’ ye ve ailesine teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadesine yer verdi.

Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyüp Özkeçeci; “Rahmetli babam okuyan insanı çok severdi. Eğitim aşığı bir insandı. 17 yaşında hayata atılıp bütün kardeşlerini okutmasına rağmen kendisi okuyamamıştı. Kendi adına bir okulun olmasını çok isterdi. Kendisine görmek nasip olmadı. İnşallah babamın adı bu okulla birlikte yaşayacak.” dedi.

Kurdele kesimiyle gerçekleşen açılışın ardından protokol üyeleri ile hayırsever Özkeçeci ailesi okulu gezdi. Okul açılışının karneler gününe denk gelmesi nedeniyle öğrencilere karnelerini protokol üyeleri takdim etti. Böylece öğrencileri karneler gününde yalnız bırakmamış oldular.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.