Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yelken güven tazeledi

Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği (GAFSAD) Yönetim Kurulu Başkanlığı’na yeniden Hasan Yelken seçildi. Tek liste halinde gidilen Genel Kurul’da Yelken güven tazeledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2018 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 06:53
Kaynak: İHA
Yelken güven tazeledi

Gaziantep Fotoğraf Sanatı Dereneği (GAFSAD)’ın 15. Genel Kurulu, dernek binasında gerçekleştirdi. Yapılan genel kurulda Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği (GAFSAD) Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden Hasan Yelken seçildi.

Divan Başkanlığını Ali Çekematma’nın yaptığı Genel Kurul’da Yönetim Kurulu üyeliklerine ise Ozan Kalendergil, İhsan Üçtaş, Ramazan Haskanlı, Sümeyra Öztimur, Yakup Yener ve Halil Gül seçilirken, Denetleme Kurulu Asil Üyeliklerine Mehmet Öncebe, Fehmi Çengel ve Sıdıka Akyel seçildiler. Disiplin Kurulu Üyeliklerine Cuma Kara, Müslüm Yaşagün, Abdullah Bulut seçilirken Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) delegeliklerine Hasan Yelken, Ozan Kalendergil, Halil Gül, İhsan Üçtaş ve Osman Önder Altunbaş seçildi.

Yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığına Seçilen Hasan Yelken, üyelere yaptığı teşekkür konuşmasında fotoğraf sanatını önemine değindi. Yelken ‘’Son yıllarda dijital makinaların ortaya çıkması birlikte fotoğrafa olan ilginin artışı bizi mutlu ediyor. Fotoğraf, ışıkla resim yapma sanatıdır. Bu ışıkla zamanı durdurabiliyoruz, geçmişi veya günümüzü geleceğe taşıyabiliyoruz. Işık yardımı ile fotoğraf üretip iz bırakmaya çalışıyoruz.’’ şeklinde konuştu.

Gaziantep’in ilk fotoğraf derneği olan GAFSAD’ın kent ve bölge kültürüne büyük katkılar sağladığında dile getiren Yelken ‘’Bu yıl 30. kuruluş yıldönümünü kutladığımız GAFSAD’ın üyeleri tarafından çekilen fotoğraflar, önemli bir fotoğraf arşivinin oluşmasına katkı sağlamıştır. Çekilen her fotoğraf bir belge niteliği taşımaktadır. Bu anlamda fotoğraf çalışmalarına önem veriyoruz ve GAFSAD olarak bir çok etkinlikler düzenliyoruz. Temel fotoğraf eğitiminin yanı sıra fotoğraf gezileri, her perşembe fotoğraf gösterileri, seminerler gibi etkinlikler düzenliyoruz. Fotoğraf severleri derneğimize bekliyoruz.’ Gelin beraber çekelim. Günümüzü geleceğe taşıyalım’ sloganı ile fotoğraf üretelim’ diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.