Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YILDIRIM: DAHA FAZLASINI YAPACAK POTANSİYELE SAHİBİZ

Eylül ayı ihracat rakamlarını değerlendiren Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada ihracatçıları tebrik ederek Gaziantep’in daha fazlasını yapacak potansiyeli olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2019 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 22:54
Kaynak: İHA
YILDIRIM: DAHA FAZLASINI YAPACAK POTANSİYELE SAHİBİZ

Eylül ayında Cumhuriyet rekoru kıran Türkiye ihracatına Gaziantep’in katkısının yüzde 4,33 olduğunu belirten Yıldırım, Gaziantep’in potansiyelinin yüzde 5’in üzerinde olduğunu dile getirdi.

Yıldırım, “Gaziantep olarak yılın ilk 3 çeyreğinde 5 milyar 487 milyon 836 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Bu rakam geçen yıla göre yüzde 9’luk artışa tekabül ediyor. Türkiye Eylül ayında geçen sene Eylül ayındaki güçlü performansın üzerine çıkarak 15 milyar 220 milyon dolar ihracat yaptı. Gaziantep’in bu performansa katkısı 659 milyon 859 bin dolar ile yüzde 4,33 oldu. Oysa potansiyelimiz bundan çok daha fazla… Ülke ihracatına yüzde 5’in üzerinde katkı sağlayabilecek potansiyele sahibiz. Bu potansiyeli kullanmak, açığa çıkarmak için de var gücümüzle çalışıyoruz.” Diye konuştu.

“Kalkınma yerelde başlar” diyen Yıldırım şöyle devam etti: “Biz ürettikçe, geliştikçe, ihracatımızı arttırdıkça emin olun Türkiye de yükselecektir. Onca zorlu şarta, yanı başımızdaki savaşa, bölge olarak aldığımız kısıtlı desteklere rağmen yüzde 4’ün üzerinde katkı sağlıyorsak, potansiyelimizi tam olarak kullanabildiğimizde bunun yüzde 5’in üzerine çıkması işten bile değil. Bu potansiyeli harekete geçirebilmek adına biz de kurum olarak her daim ihracatçımızın yanında olmaya gayret gösteriyoruz. Dış Ticaret İstihbarat Merkezimiz ve İhracat Destek Ofisimiz ile ihracatçılarımıza ve ihracatçı olmak isteyen KOBİ’lerimize eğitim ve danışmanlık hizmeti veriyoruz.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.