Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıldırım ihracak rakamlarını değerlendirdi

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, ihracattaki rekor artıştan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Gaziantep iş dünyasını özverili çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2018 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 21:42
Kaynak: İHA
Yıldırım ihracak rakamlarını değerlendirdi

Gaziantep’in Temmuz ayı ihracatını 2017 yılının aynı dönemine göre yüzde 17.6 oranında, yılın ilk 7 ayında ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,3 arttırdığına dikkat çeken GTO Yönetim Kurulu başkanı Yıldırım, “Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşabilmesinin yolu ihracattan geçiyor. İhracatımız artarken, ithalatımızı da kontrol altına almak zorundayız. Özel sektörümüzün gayretleri ve Hükümetimizin destekleri cari açığı azaltacak güce sahibiz.

Ülkemiz ve Gaziantep ihracatındaki ivme memnuniyet verici. Hedefimiz bu ivmeyi kaybetmeden yılı kapatmak. Bunun için yılmadan çalışmaya devam edeceğiz. Kentimizin ve ülkemizin sesini dünyanın dört bir yanında duyuracağız” dedi.

Yaz döneminin Gaziantep için ihracat anlamında bereketli geçtiğine vurgu yapan Başkan Yıldırım, “ Başarılarımızı sürdürebilmek için katma değer yaratmak zorundayız. Daha yüksek rakamlar için katma değerli üretim modellerine geçmeliyiz. Kentimizin ve ürünlerimizin tanıtımını alım gücü yüksek pazarlarda en doğru şekilde yapmalıyız. İhracatımızın sürekli artarak devam etmesinden gurur duyuyoruz. İhracatımızın artması için büyük gayret sarf eden ihracatçılarımızı kutluyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.