Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yılmaz’dan 25 Aralık kutlaması

Ak Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz, 25 Aralık Gaziantep’in Düşman işgalinden kurtuluş Gününü kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2018 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 21:12
Kaynak: İHA
Yılmaz’dan 25 Aralık kutlaması

Ak Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz, 25 Aralık Gaziantep’in Düşman işgalinden kurtuluş Gününü kutlayarak, 25 Aralık sadece Gaziantep’in kurtuluşu değil aynı zamanda Türkiye Cumhuriyetinin Yapı taşlarınında sağlam zemine oturtulmasında da büyük önem arz etmekte olduğunu dile getirdi. 

Yılmaz; Evliya Çelebinin seyahatnamesinde "Şehr-i Ayıntab-ı Cihan” (Dünyanın Gözbebeği Şehir)" diyerek tanımladığı Gaziantep; tarihin her döneminde uygarlıkların beşiği olmuştur. Anadolu'nun en köklü yerleşim merkezlerinden biri olarak kabul edilen Gaziantep, asırlar boyu pek çok uygarlıklara ev sahipliği yapmış bu nedenle sinesinde birçok savaş yaşanmıştır ve en büyük sınavlarından birisini ise hiç kuşkusuz tarihe altın harflerle yazılan kurtuluş savaşı esnasında vermiştir. Birinci dünya savaşı sonrası Fransız ve İngilizler tarafından işgal edilen ve onlar masa başında hesaplar yapmış, haritalar üzerinde paylaşmışlardı Anadolu’muzu. Fakat unuttukları bir şey vardı. Onların hesapları, tuzakları varsa Alemlerin Rabbı’nın da bir hesabı olduğunu unutmuşlardı! Unutmuşlardı; Allah’ın hakimler hakimi olduğunu! Unutmuşlardı; Allah’ın tuzak kuranların tuzaklarını başlarına geçirenlerin en hayırlısı olduğunu. Unutmuşlardı; Anteplilerin vatan deyince akan sulara gem vuran, bayrak deyince uçan kuşlarla yarışan, namus denince yediden yetmişe her biri bir şahin olup, düşman üstüne pervaz vuran, ezan denince burnunun direği sızlayan bir milletin mensubu olduklarını. İşte bu duygularla Antep, şehir halkının 11 ay boyunca düşman kuvvetlerine karşı verdiği insan üstü mücadeleyle tarihin gördüğü en büyük kurtuluş destanına tanıklık etmiştir. Nüfusu o dönemlerde 25 bin dolaylarında olan Antep, milli mücadele döneminde 6 bin 317 vatan evladını istiklal ve istikbal uğruna hiç düşünmeden şehadete uğurlamış, sağ kalanlar ise gazilik mertebesine nail olmuştur. Savunmasız ve türlü yokluklar içerisindeki sivil halkın, kendisinden silah, mühimmat ve asker bakımından kat be kat daha güçlü ordulara karşı verdiği bu amansız mücadele aynı zamanda Anadolu insanına da milli mücadele yolunda umut ve ilham kaynağı olmuştur.

Canları pahasına Fransız işgaline karşı direnen Gaziantepliler göstermiş oldukları bu kahramanlıkla Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben Gazianteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki, onlar Antep’i kurtardıkları gibi Türkiye’yi de kurtardılar” iltifatına mazhar olmuşlardır. Şahinbeyleri, Şehitkâmilleri, Karayılanları ve isimsiz nice kahramanlarıyla büyük bir destan yazan Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97.yıl dönümünü kutladığımız bu özel gün vesilesiyle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan savunmasında hayatlarını kaybeden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla bir kez daha anıyor, tüm hemşehrilerimizin 25 Aralık Kurtuluş Gününü yürekten kutluyorum." dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.