Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YILMAZKAYA, GAZİANTEP’TE 1000’İN ÜZERİNDE AİLENİN ELEKTİRK BORCU ÖDENDİ!

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2022 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 11:29
Kaynak: İHA
YILMAZKAYA, GAZİANTEP’TE 1000’İN ÜZERİNDE AİLENİN ELEKTİRK BORCU ÖDENDİ!

Son dönemlerde fahiş gelen elektrik faturaları altında ezilen esnafın ve vatandaşın yaşadığı mağduriyetlere dikkat çekmek adına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun evinin elektriğini ödemeyerek ülke genelinde milyonlarca ailenin yaşadığı mağduriyete dikkat çekmesi Gaziantep’te olumlu sonuçlar verdi.

 Yüksek gelen elektrik faturaları yüzünden borcunu ödeyemeyen 1000’in üzerinde ailenin kesilen elektriğinin açıldığını belirten CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, “Gaziantep’teki hayırsever ailelerin destekleriyle, Valiliğin koordinasyonunda, Vali Bey ile Belediyenin çalışmalarıyla 1000 dolayında ailenin elektrik borcu ödenerek, çoluk-çocuğuyla karanlıkta yaşamaya mahkûm edilen birçok ailenin mağduriyetine son verildi” dedi.

Yılmazkaya, “Geçtiğimiz günlerde Gaziantep’te yaşayan ve 2,5 aydır elektriği kesik olarak karanlıkta yaşayan Urfa Halfetili Kotan ailesine yaptığımız ziyaret sonrasında, icra masrafları, kesilen cezalar, gecikme bedelleri, fahiş gelen elektrik faturalarının toplamı olan 65 bin liralık bedel hayırsever vatandaşlarımız sayesinde, Gaziantep Valiliğimiz koordinasyonunda ödenerek, ailenin yaşadığı mağduriyet ortadan kaldırıldı” dedi.

Yılmazkaya, “20 gün önce İl Başkanı Neşet Uçar, Milletvekilimiz İrfan Kaplan ve İl Yöneticimiz Hacı Mehmet Taşdelen ile birlikte ziyaret ettiğimiz Kotan ailesi gibi ülke genelinde milyonlarca ailemiz yüksek enflasyon ve geçim sıkıntısı yüzünden bırakın elektrik faturasını ödemeyi günlük ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlandığı için elektrik faturasını bile ödeyemiyor” ifadelerini kullandı.

YÜKSEK GELEN FATURALAR VATANDAŞI KARANLIĞA MAHKÜM ETTİ!

Konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, AKP Hükümetini ve elektrik dağıtım şirketlerini eleştiren Yılmazkaya, “Zaten milletimiz, giderek artan pahalılığın pençesinde kıvranıyor bu yüksek faturalarla vatandaşın iyice belini büktünüz.  Salgın sürecinden sonra artan durgunluk ve şimdide yaşanan yüksek enflasyondan çıkmaya çalışan esnafa ve vatandaşa yüksek elektrik faturalarıyla darbe vurdunuz. 

Kiradan daha yüksek gelen elektrik faturaları yüzünden birçok esnaf dükkanını kapatmaya başladı, vatandaş ise bu yüksek faturaları ödeyemeyeceği için karanlıkta yaşamaya başladı.  Türkiye'de giderek artan yoksulluk ve işsizlikle birlikte yüksek enflasyonun altında ezilen vatandaşlarımız, bu fahiş fiyatlı elektrik faturalarını ödeyememekte.

Türkiye ortalamasının üzerinde işsizlik oranının yaşandığı Gaziantep'te de evine ekmek götüremeyen, perişan olan binlerce vatandaşımızın mağduriyetini dillendirmek adına elektriği kesik ailelere yaptığımız ziyaretlerin olumlu bir şekilde neticelenmesi bizleri mutlu etsede, bu sorunların kalıcı olarak çözülmesi vatandaşın biran önce ekonomik olarak refaha kavuşması şarttır” dedi.

HAYIRSEVER AİLELERİN DESTEĞİYLE YÜZLERCE AİLENİN ELEKTRİĞİ AÇILDI!

Yılmazkaya, “Sayın Genel Başkanımızın Türkiye genelinde 4 milyona yakın elektrik kesintisi yaşayan ve elektrik dağıtım şirketlerine borcu olan ailenin yaşadığı sıkıntı gündeme taşımak ve vatandaşların yaşadığı mağduriyetlere dikkat çekmek adına kendine gelen fahiş elektrik faturasını bilerek yatırmayıp bir haftalık bir elektrik kesintisine maruz kalması üzerine ülke gündeminde geniş yer bulan bu sorun üzerine, bizlerde Gaziantep’te iki aydır elektriği kesik olan Urfa Halfetili Kotan ailesini İl Yönetimiz ile birlikte ziyaret ederek Gaziantep’te elektriği kesik olan binlerce alenin mağduriyetini gündeme taşıdık.

Kapanan elektriklerinin açılması için yaptığımız ziyaretlerimiz sonrasında, Gaziantep’teki hayırsever ailelerin destekleriyle Valiliğin koordinasyonunda 1000 dolayında ailenin elektrik borcu ödenerek, çoluk-çocuğuyla karanlıkta yaşamaya mahkûm edilen birçok ailenin mağduriyetine son verildi.  

Kotan ailesi gibi ülke genelinde milyonlarca ailemiz yüksek enflasyon ve geçim sıkıntısı yüzünden bırakın elektrik faturasını ödemeyi günlük ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlanıyor” dedi.

KILIÇDAROĞLU SAYESİNDE ELEKTRİĞİ KESİK BİNDEN FAZLA AİLENİN BORCU ÖDENDİ

Yılmazkaya, “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımızın amacı bu mağdur insanların mağduriyetini, sıkıntılarını Türkiye gündemine taşımaktı ki; bu da mağdur olan birçok yurttaşımıza büyük bir fayda sağladı. Duyuyoruz ki Türkiye’nin birçok ilinde sosyal hizmetler aracılığı ile valilikler aracılığı ile belediyeler aracılığıyla mağdur olan vatandaşların elektrik borçları ödenerek ve elektrik borçları bir şekilde taksitlendirilerek elektrikleri açılmış ve mağduriyet giderilmiştir.

Nitekim bizlerde bu hassasiyetler doğrultusunda Gaziantep’te elektriği kesilen ailelere ulaşmaya çalıştık. Gaziantep’te gerek bizim çalışmalarımız gerekse Genel Başkanımızın başlatmış olduğu hassasiyet sayesinde, Gaziantep Valiliği ve belediye başkanlığı hayırsever vatandaşların desteği ile şu an itibariyle 1000 den fazla elektrik mağduru ailenin kesilmiş olan elektriğini açmış bulunmakta.

Burada önemli olan bu vatandaşlarınızın mağduriyetinin giderilmesidir. Bunu Cumhuriyet Halk Partisi başlatmış olabilir veya bir başka yapı başlatmış olabilir. Önemli olan bu mağduriyeti yaşayan insanların sorunlarının Türkiye’nin gündemine taşınarak yaşadıkları sıkıntılarının giderilmesidir.

Türkiye genelinde binlerce ailenin elektriğinin açılmasına vesile olan başta Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun, topluma ve kurumlara yaptığı önderlikten ve göstermiş olduğu hassasiyetinden dolayı kendisine aziz milletimiz adına teşekkür eder, hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle Gaziantep Valiliği ve belediyelerin koordinasyonuyla yaşanan mağduriyetlerin giderilmesinde dolayı emeği olan herkesi de yürekten kutlarım” dedi. 

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.