Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yılmazkaya'dan “14 Bin Konut Projesi” ile ilgili sert eleştiri

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin “14 Bin Konut Projesi” ile ilgili sert eleştirilerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2021 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 17:35
Kaynak: İHA
Yılmazkaya'dan “14 Bin Konut Projesi” ile ilgili sert eleştiri

Gazi Konut A.Ş. tarafından, Kuzeyşehir’de 10 bin 400, Güneyşehir 2 bin 850 ve Kızılhisar bölgesinde 750 adet konutun yapılacağı “14 Bin Konut Projesi” ile dar gelirli vatandaşlarımızın uygun koşullarda ev sahibi yapılmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Yılmazkaya konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Konut fiyatlarında fahiş fiyatların gündemde olduğu Gaziantep’te, Büyükşehir Belediyesinin uygulamaya koyduğu toplu konut fiyat skalasını inceldiğimizde, dar gelirli vatandaşın alacağı rakamların çok üzerinde büyük karlarla vatandaşa sunulduğunu görmekteyiz. Sosyal konut adı altında dar gelirli vatandaşlarımıza satılmaya çalışılan bu yüksek fiyatlı konutlar ne Ülke gerçeğiyle nede Gaziantep gerçeğiyle bağdaşmamaktadır” dedi.

BU TAKSİTLERİ NE ASGARİ ÜCRETLİ ÖDEYE BİLİR NE İŞÇİ ÖDEYE BİLİR NEDE MEMUR!

Yapılacak olan sosyal konutların maliyetlerin çok üzerindeki rakamlara dar gelirli vatandaşa satılmasını eleştiren Yılmazkaya,

“Gaziantep Büyük Şehir Belediyesine sormak isterim;

Elektriğini, suyunu, doğalgazını ödemekte güçlüğü çeken, asgari ücretle geçinmeye çalışan Gaziantepli hemşerilerimiz bu projenin taksitlerini ödeyebilir mi? Yapılacak olan 120 aylık ödeme planında 5-6 bin liraları bulan bu taksitleri ne asgari ücretli ödeye bilir ne işçi ödeye bilir nede memur!” ifadelerini kullandı.

Bu konut projesindeki yüksek fiyatlar sosyal belediyecilikle bağdaşmamaktadır!” diyen Yılmazkaya, “Kentin dışına inşa edilen konut projesi, sosyal konut olmaktan çok uzak bir fiyat politikasıyla Gaziantep halkına sunulmakta. Ne sosyal belediyeciliğe, nede sosyal devlet anlayışıyla bağdaşmayan bu konut projesinde, 3+1, 118 metre kare bir dairenin fiyatı 430 bin liralara gelmekte. BSMV, DASK, sigorta, ekspertiz, noter, tapu harçları gibi masrafların yanı sıra peşinat ve banka kredisiyle uygulanacak olan ödeme planı ile bir dairenin fiyatı 2 katına çıkmaktadır” dedi.   

Yılmazkaya, “Buradan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Gazi Konut A.Ş. yi uyarmak istiyorum; Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan bu fiyat politikasıyla Gaziantep’te fahiş fiyatlarda olan ev kiralarını hatta çok yüksek olan ve gittikçe yükselen konut fiyatlarını düşürmek yerine arttırmanın zeminini oluşturuyorsunuz! Anlaşılan Büyükşehir Belediyesi son yıllarda artış gösteren gayrimenkul sektöründeki furyaya katılarak belediyenin kasasını doldurmanın derdinde!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Gazi Konut A.Ş. nin uyguladığı bu fiyat politikası ile şunu net bir şekilde görmekteyiz ki; Gaziantep Büyükşehir Belediyesi dar gelirli vatandaşlarımızın derdine derman değil, kendine yeni rant kapısı yaratmanın hesaplarını yapmaktadır!” ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.