Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yılmazkaya’dan eleştiri

Sağlık Bakanlığının aşı politikasını gündeme getiren CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, “Biontech aşısı var iken neden Sinovac aşısını vatandaşlarımıza yaptınız” diyerek Hükümetin sağlık alanındaki yanlışlarını eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2021 18:36
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 17:31
Kaynak: İHA
Yılmazkaya’dan eleştiri

Konuyu Sağlık Bakanlığının bütçe güreşmelerinde dile getiren Yılmazkaya, “Yoğun bakımlarda yatan ve ölen insanlarımızın çoğunluğu aşısızlardır. Ancak ikinci sırada çoğunluk 2 Sinovac aşısı yaptıranlardır maalesef. Sağlık Bakanlığı olarak bunun farkında mısınız?” diye sordu.

Yılmazkaya, “Etkinliği dahi belli olmayan ki yüzde 50 koruyuculuğu olduğu söylenen Sinovac aşısına koca ülkeyi teslim ettiniz. Üstelikte çok rahat ulaşabileceğimiz, aşıyı bulanların Türk bilim insanı olduğu Biontech aşısı var iken” ifadelerini kullandı.

Sağlıkçılar insanca çalışmak ve insanca yaşamak istediklerini haykırıyorlar… Öncelikli olarak sağlıkçılarımızın yoğun çalışma koşullarının düzenlenmesi adına, eksik kadrolara gerekli atamalar biran önce yapılmalı, özlük hakları iyileştirilmelidir.

Sağlık çalışanları, hastalardan, hasta yakınlarından, idarecilerden, siyasilerden baskı görüyor. Sağlık emekçileri; Bitmek bilmeyen geçici görevlerin sonlandırılmasını, personel açığının giderilmesini istiyor.

Covid-19’un meslek hastalığı sayılmasını istiyor!  Aşırı ve düzensiz çalışmanın sonlandırılarak, çalışma saatlerinin insani çalışma koşulları göz önüne alınarak yeniden düzenlenmesini istiyor!  Kaba kuvvette, saldırı ve şiddete maruz kalan sağlıkçılar güvenli çalışma ortamı istiyor... Yıllık izinlerde yaşanan sorunların artık çözülmesini istiyor.

3600 ek gösterge sözü yerine getirilmedi. Bu sözlerin tutulmasını istiyor.  Sağlık çalışanları arasındaki ücret dengesizliğinin düzeltilmesini istiyor. Hasta ve doktor için kötü olan performans sisteminin kaldırılmasını, kota sisteminden biran önce vazgeçilmesini istiyorlar!        Bunları yapmak çok mu zor?” ifadelerini kullandı.

YAKINDA HASTANELERDE AMELİYATLAR VE DİĞER İŞLEMLER YAPILAMAYACAK!

Yılmazkaya, “Maalesef acı bir gerçekten bahsedeceğim; “Avrupa bizi kıskanıyor” diyorsunuz ya aslında Avrupa’daki sağlıkçılar halimize acıyor!  Şöyle ki; Hastanelerde yapılan her türlü işlemlerin ve malzemelerin SUT ödemeleri artık hastaneleri batırma, yapılan işlemleri de durma noktasına getirmiştir.  Bir torba gübrenin 500 lira olduğu, bir depo benzinin 600 lira olduğu ülkemizde hastanelerde yapılan bir Koroner Anjiyoya SUT karşılığı olarak 523 lira ödeme yapılmaktadır. 

Siz daha iyi anlayasınız diye bu örnekleri veriyorum;

Osmangazi Köprüsünde en düşük geçiş ücreti olan otomobil için KDV dahil 37,8 dolar karşılığı 520 lira ödeme yapılmakta. Ama Sezaryan Doğuma 567 lira, Apandisit Ameliyatına 505 lira ödeme yapılıyor.

Yakında bu ameliyatlar ve işlemler yapılamayacak!

Köprü geçiş ücreti için ve hatta geçmeyen araç için yandaş şirketlere, haramzadelere 520 lira ödeyen devlet, ameliyatlar ve işlemler için maliyetlerin çok çok altında ödemeler yapmaktadır.

İktidar, neden vatandaşlarımızın sağlığını düşünmemektedir? Doğrusu çok merak ediyoruz. Bu SUT ödemelerinin içinde hastanelerin masrafları haricinde özellikle doktor ve sağlık çalışanlarının da emeğinin karşılığı vardır.

Bütçenizdeki tablo tercih meselesi.

Tercihinizi haramzadelerden, ülkeyi soyanlardan değil de hastanelerinizden, doktorlarınızdan, sağlık emekçilerinizden yana kullanabilseydiniz her şey çok güzel olacaktı. 

Bu bütçenizde hastaneler yok, doktor yok, hemşire yok, atama bekleyen sağlık personelleri yok, sağlık yönetimi bölümü mezunları yok maalesef!” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.