Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“YÜZBİNLERCE ÇOCUK OKULA AÇ GİDİYOR!”

“Yüzbinlerce çocuk okullara aç gidiyor” diyen CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, TBMM Genel kurulunda hükümete seslenerek; Çocukların kursağından değil, tefecilere ödediğiniz faizden kısın” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2022 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:03
Kaynak: İHA
“YÜZBİNLERCE ÇOCUK OKULA AÇ GİDİYOR!”

Konuyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Yılmazkaya, “Ülkedeki derin ekonomik kriz, yüzbinlerce çocuğun eğitim hayatını doğrudan etkiliyor. Türkiye’de yüzbinlerce çocuğun okula aç gittiği konunun uzmanları tarafından gündeme getirilmesine rağmen, hükümetin bu konuda gerekli adımları atmaması gelecek nesiller için tam bir vahamettir” ifadelerini kullandı.

Gıda maddelerine gelen fahiş zamlar karşısında alım gücü giderek eriyen ailelerin, çocuklarının beslenme ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma geldiğini ifade eden Yılmazkaya konuyla ilgili Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

Türkiye'de çocukların büyük bir kısmı, ailelerinin yaşadığı ekonomik sıkıntılar ve yoksulluk sebebiyle okula aç gitmektedir. Günlerinin çoğunu okulda geçiren çocuklar, okullardan da herhangi bir beslenme desteği alamadıkları için tüm gün aç kalıyor. Evden okula aç giden çocuklar; öğrenme güçlüğü, dikkat dağınıklığı, baş ağrısı, bayılma gibi sıkıntılar yaşıyor. Tefecilere, yandaş müteahhitlere günde 3 öğün bu milletin vergileri aktarılırken okullarda, çocuklarımıza bir öğün dahi çok görülmektedir.

DÜNYADAKİ OKUL YEMEĞİ GİBİ PROGRAMI TÜRKİYE'DE DE UYGULANMALI!

Yılmazkaya, “Okullarımızda ücretsiz 1 öğün yemek uygulaması artık zorunlu hâle gelmiştir. Çocukların kursağından değil, tefecilere ödediğiniz faizden kısın.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler, dünyadaki okul yemeği gibi programların Türkiye'de uygulanması gerektiğini ve bunun, geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlığı açısından kamunun asli görevi olduğunu her defasında dile getiriyor, Hükûmeti de gerekli adımları atması konusunda uyarıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.