Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Z KUŞAĞINA ATATÜRK TÜRKİYE’Sİ ANLATILDI

Dünyayı sarsan Koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle 2020 yılında yapılamayan Eğitim ve Dayanışma Kampı bu yıl Kuşadası Ada Camping’de yaklaşık 300 liseli öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2021 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 03:16
Kaynak: İHA
Z KUŞAĞINA ATATÜRK TÜRKİYE’Sİ ANLATILDI

 Üniversite öğrencilerinden oluşan Genç Aydınlar grubundan yaklaşık 250, Halkçı Liseliler grubundan ise yaklaşık 300 öğrencinin katıldığı kampta kamuoyunda Z kuşağı diye bilenen gençlere Atatürk Türkiye’si anlatıldı.

Kampa katılan gençler, “Bizler yani Z kuşağı olarak gündemden düşmeyen gençler, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine çıkmasında büyük pay sahibi olacağız” dediler.

2020 yılında Hatay’ın Dörtyol ilçesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Emre Meşeci’nin adının verildiği kampa katılan gençler, eğitim ve dayanışma kampında, çeşitli etkinliklere katılırken, sürpriz konuklarla da buluştu.

Lise öğrenimi gören gençlerin gelişimlerinin desteklenmesi ve dayanışma ruhuna katkı sağlanması amacıyla düzenlenen etkinliklere Ekodost ve Çağdaş Drama Derneği üyeleri de katılırken, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, deneyimlerini gençlerle paylaşarak çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

Kampta, İletişim Uzmanı Burcu Çalhan doğru iletişim yöntemlerini aktardığı eğitim programı, Vergi Uzmanı Ozan Bingöl ise vergiler konusunda gençlerle sohbet etti.

Halkçı Liseliler Emre Meşeci İl/İlçe Başkanları Eğitim ve Dayanışma kampını organize eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Özel Danışmanı Dr. Recep Cengiz, “Sen de Mustafa Kemal Olabilirsin!” sunumuyla katılımcılara idol ve rol modellerini aktardı.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi Onursal Başkanı Ali Peri, eğitim ve dayanışma kampı boyunca gençlik ve gençliğin mücadelesini çeşitli etkinliklerle aktarırken, Sağlıklı Beslenme ile ilgili Diyetisyen Gizem Yürükçü ve Köy Enstitüleri ile ilgili ise İbrahim İncesu detaylı bilgiler verdiler.

Ayrıca, kampta düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verilirken, Halkçı Liseliler Genel Başkanı Yusuf Ali Yılmaz: “Eğlenceli ve bir o kadarda dayanışma içinde bir kamp dönemi geçirdik. 2020 yılında hayatını kaybeden Emre Meşeci’nin adını verdiğimiz kampımız, Türkiye’nin aydınlık geleceğine atılan büyük bir adım olarak tarihte yerini alacaktır. Bizler yani Z kuşağı olarak gündemden düşmeyen gençler, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine çıkmasında büyük pay sahibi olacağız” dedi.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi Onursal Başkanı Ali Peri, düzenlenen kampta Z kuşağına Atatürk Türkiye’sinin anlatıldığını belirterek,” Kampa Türkiye’nin 86 Üniversitesi’nden 250 öğrenci ile Türkiye’nin hemen hemen tüm şehirlerinden gelen Halkçı Lisesiler grubundan 300 öğrenci katıldı. Öğrenciler ayrı ayrı zamanlarda birer haftalık kamplara katıldılar. Kampa öncülük eden sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na, gençlerin yetişmesi için emek veren Kılıçdaroğlu ile birlikte danışmanı Dr. Recep Cengiz’e, kampın sponsorluğunu yapan Aydın ve Kuşadası Belediye Başkanlarına teşekkür ediyorum. Kampımız her ne kadar Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde yapılsa da kesinlikle CHP’nin ne bir bayrağı ne amblemi ne de ismi geçti. Sadece ve sadece Mustafa Kemal Atatürk işlendi” dedi.

Kamp boyunca gençlere 1980 öncesi yaşadıklarından kesitler anlattığını ve o dönemin siyasilerinin gençliği farklı kamplara ayırarak farklı şeyler öğrettiklerini aktardığını ifade eden Peri,” 1980 öncesi kuşağı bizim kimimizi Maocu, kimimizi Leninci, kimimizi Hitlerci yaptılar. Halbuki o kuşağın önder olarak kabul edilen Che Guevara öldüğünde çantasından Atatürk’ün Nutuk kitabı çıktı. Che Guevara onu almış, bizi ise o zamanki siyasiler farklı kamplara ayırarak farklı şeyler öğrettiler. Bunun bilincinde olarak biz yeni yetişen gençlere tek lider, tek önder Mustafa Kemal Atatürk dedik. Kaldı ki bilmeyen varsa bir kez daha söyleyeyim 2000 Milenyum yılında dünya Mustafa Kemal Atatürk’ü asrın lideri olarak ilan etti. Ne hikmetse bizde hala Atatürk ile ilgili olumsuz şeyler arıyorlar, bulamıyorlar ama çamur atıyorlar” diye konuştu.

Kampa katılan öğrencilerin hem eğlendiklerini hem de Atatürk Türkiye’sini öğrendiklerini sözlerine ekleyen Ali Peri şöyle konuştu: “Kampa katılan gençler disiplini bırakmadan rahat eğlendiler. Her konuda eğitmen olarak gelen arkadaşlarımız kendi konularında gençlere bilgi aktarımında bulundular. Gençlerin kaynaşması sağlandı. Türkiye’nin yeniden imarı, Atatürk döneminde verilen mücadeleden daha zor olmadığı anlatıldı. Şu anki sıkıntının içinden çıkmak kolay değil ama çözülmeyecek kadar da zor değil. Yeterki gençlik azimli olsun, yeterki gençlik Atatürk ilkelerinde, Atatürk’ün yolunda gitsin. Gençlerin gözünde gördüğümüz ışık Atatürk’ün “Geleceği size emanet ediyorum” dediği kadar var. Yeni yetişen nesil adı Z kuşağı olsun yada başka bir şey olsun çok güzel bir nesil geliyor. Umutlu gençlik geliyor. Atatürk’e inanmış, Türkiye’nin özgürlüğü, bağımsızlığı, bölünmez bütünlüğü için bir gençlik geliyor. Ülkeyi içinde bulunduğu çıkmazdan kurtarmak isteyen bir gençlik geliyor. Hırsızlığa, arsızlığa, uğursuzluğa karşı mücadele eden bir gençlik geliyor. Onun için gelecekten hepimiz umutluyuz, umutlu olmamız gerekiyor”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.