Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zam eleştirisi

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2021 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 07:05
Kaynak: İHA
Zam eleştirisi

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, “Köprü ve otoyollara ortalama yüzde 25, son bir yılda doğalgaza yüzde 46, elektriğe yüzde 53 oranında zam yapan Hükümet emekli ve memura sadece yüzde 8.45’lik zam yaparak adeta insanlarla dalga geçmektedir” dedi. 

“En düşük İşçi emeklisi 1626 lira, Esnaf emeklisi   ise 1764 lira alıyor. Asgari ücretin çok altın bir maaşla geçinmeye çalışan bu insanlara bunu reva gören AKP Hükümeti emekli yurttaşlarımızı açlığa mahkûm etmektedir!” diyen Yılmazkaya konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;  “TÜİK’in, tüketici fiyat endeksini hükümet baskısıyla düşük göstermesine rağmen yıllık enflasyon yüzde 18’ler dolayında. Ama enflasyonla uzaktan-yakından alakası olmayan yüzde 8.45’lik memur ve emekli zammı ile AKP Hükümeti insanları resmen açlığa mahkûm etmektedir.

YAPILAN ZAM ENFLASYONUN ÇOK ALTINDA!

Sadece elektriğe ve doğalgaza, emekli ve memura yapılan zammın 3-4 katı üzerinde zam yapıldı. Emekliye ve memura reva görülen bu zam, gerçek enflasyonun çok altın.

Hatta enflasyon verilerini düşük gösteren TÜİK’in verdiği rakamların yarısı bile değil” dedi.

ELEKTRİK FİYATLARINA SON 3,5 YILDA YÜZDE 122 ZAM YAPILDI!

Yılmazkaya, “Yeni yılda köprü ve otoyollara ortalama yüzde 25, son bir yılda ise doğalgaza yüzde 46, elektriğe yüzde 53 oranında zam geldi. Elektrik fiyatları son 3,5 yılda yüzde 122 arttı.Emekli vatandaşlarımız zaten geçinemiyor. Memurun hali ortada! Bu yapılan komik zam ile bu yüksek enflasyona karşı nasıl geçinsinler!? En düşük İşçi emeklisi 1626 lira, Esnaf emeklisi ise 1764 lira alıyor. Asgari ücretin çok altın bir maaşla geçinmeye çalışan bu insanlara bunu reva gören AKP Hükümeti emekli yurttaşlarımızı açlığa mahkûm etmektedir!” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.